Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia

OLO opäť spustil mobilný zberný dvor

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Dano Veselský

Odpad musí byť pripravený pred objektom, na mieste dostupnom pre zvozovú techniku.

Bratislava 14. apríla (TASR) – Bratislavská mestská spoločnosť Odvoz a likvidácia odpadu (OLO) spustila v hlavnom meste opäť službu OLO taxi - mobilný zberný dvor. Verejnosť ju môže využiť, ak sa chce zbaviť objemného odpadu, ako sú starý a čalúnený nábytok, skrine, stoličky, stoly, matrace, drevo, koberce, periny či drevené aj laminátové podlahoviny.

Odpad musí byť pripravený pred objektom, na mieste dostupnom pre zvozovú techniku. Službu je potrebné si vopred objednať. "Nie je určená na odvoz stavebného odpadu a elektrospotrebičov, biologicky rozložiteľného odpadu a nebezpečného odpadu," upozornila mestská firma na svojom webe.

OLO zároveň od štvrtka (15. 4.) otvára prevádzku zberného dvora v bratislavskej Rači. Zberný dvor na ulici Pri Šajbách 1 bude otvorený do 30. novembra. Okrem obyvateľov Rače ho môžu využívať aj obyvatelia bratislavských mestských častí Nové Mesto a Vajnory. "Ročne môže obyvateľ bezplatne odovzdať objemný odpad v maximálnom objeme 150 kilogramov na osobu, maximálne tri vrecia bioodpadu zo záhrad a zelene za týždeň a roztriedený odpad, ako papier, lepenka, sklo a plasty," spresnila firma. OLO prevádzkuje aj zberný dvor na Starej Ivanskej ceste 2, na ktorom je možné uložiť najviac druhov odpadov v hlavnom meste.