Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia

Popradské letisko má nové záchranné vozidlo

Na archívnej snímke dovolenkári vchádzajú do príletovej haly na Letisku Poprad-Tatry v Poprade. Foto: TASR - Oliver Ondráš

Tzv. letiskový špeciál spĺňa vysoké kritériá na rýchlu a bezpečnú jazdu a je schopné pri jednoduchom použití zabezpečiť úspešný zásah aj záchranu pasažierov.

Poprad 29. marca (TASR) - Letisko Poprad-Tatry má nové záchranné hasičské vozidlo. Do prevádzky ho uviedli v utorok, riaditeľ letiska Peter Dujava uviedol, že je určené na aktívny boj s požiarmi lietadiel a na pomoc a ochranu pasažierov počas evakuácie pri mimoriadnych udalostiach. "Poldruha roka našej náročnej práce sa nakoniec neminulo účinku a naša hasičská jednotka sa dostala do vyslovene profesionálneho stavu," skonštatoval.

Vozidlo Rosenbauer Panther 6×6 je momentálne jediné svojho druhu na Slovensku. Používa sa podľa Dujavu na najväčších svetových letiskách. Tzv. letiskový špeciál spĺňa vysoké kritériá na rýchlu a bezpečnú jazdu a je schopné pri jednoduchom použití zabezpečiť úspešný zásah aj záchranu pasažierov.

"Zaujal ma hlavne fakt, že toto vozidlo bude môcť byť využité aj mimo letiska a v prípade potreby tak môže pomôcť aj mestu Poprad a jeho obyvateľom," dodal primátor Anton Danko.