Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 5. máj 2024Meniny má Lesia a Lesana
< sekcia

Považská Bystrica zmodernizuje za 600.000 eur škôlku na sídlisku SNP

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Materskú školu tvoria dva pavilóny s piatimi triedami.

Považská Bystrica 25. apríla (TASR) - Považskobystrická radnica začala s rekonštrukciou Materskej školy (MŠ) A. Grznára 1444 na sídlisku SNP. Celkové náklady na modernizáciu MŠ dosiahnu asi 600.000 eur, takmer 350.000 získalo mesto z Environmentálneho fondu. TASR o tom informovala hovorkyňa mesta Iveta Pagáč Kováčiková.

Materskú školu tvoria dva pavilóny s piatimi triedami. Pred niekoľkými rokmi radnica vymenila okná a v uplynulom období vypracovala projekt na zníženie energetickej náročnosti objektov MŠ. Mesto s ním uspelo.

"Je to posledná veľká materská škola, ktorá nebola doposiaľ zrekonštruovaná. Sme radi, že sa nám podarilo získať financie z Environmentálneho fondu vo výške 349.348 eur, avšak celkové náklady sa budú pohybovať vo výške približne 600.000 eur. Keďže sme nechceli robiť polovičnú robotu, rozhodli sme sa zvyšné financie uvoľniť z mestského rozpočtu a modernizáciu škôlky dofinancovať. Cieľom je najmä zníženie nákladov na energie a zlepšenie technického stavu budovy," povedal primátor Považskej Bystrice Karol Janas.

Materskú školu čaká v najbližších mesiacoch kompletná obnova a už na jeseň pocítia deti i zamestnanci prvé benefity. Zateplia obvodový plášť, strechu, svietidlá vymenia za LED diódy, opravou prejde kúrenie a vymenia vzduchotechnika. Na dokončenie prác je stanovený termín 160 dní. Počas nich bude škôlka fungovať bez obmedzení.