Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 15. jún 2024Meniny má Vít
< sekcia

Požiar kancelárskej budovy v Kodani dostali hasiči pod kontrolu

Polícia a hasiči zabezpečujú okolie požiaru v sídle spoločnosti Novo Nordisk v dánskom meste Bagsvaerd neďaleko Kodane v stredu 22. mája 2024. Foto: TASR/AP

Hasiči po vypuknutí požiaru uviedli, že ide o masívny požiar a do jeho hasenia je zapojených asi 100 hasičov.

Kodaň 22. mája (TASR) - Hasiči dostali v stredu po niekoľkých hodinách pod kontrolu požiar kancelárskej budovy na predmestí Kodane patriacej dánskej spoločnosti Novo Nordisk, ktorá vyrába lieky na chudnutie Ozempic a Wegovy. TASR o tom informuje podľa správy agentúry AFP.

Hasiči po vypuknutí požiaru uviedli, že ide o masívny požiar a do jeho hasenia je zapojených asi 100 hasičov. Po vyše troch hodinách sa oheň podarilo dostať pod kontrolu a na mieste v súčasnosti zasahuje už len asi 30 hasičov, uviedol ich šéf Martin Smith.

Dodal, že všetci v budove boli evakuovaní a požiar si nevyžiadal zranených. Na miesto majú podľa Smitha čoskoro doraziť aj buldozéry a žeriavy, aby dokončili hasičské práce. Smith očakáva, že hasiči budú na mieste zasahovať ešte asi štyri až šesť hodín.

Obrovské kúdole šedého dymu bolo po vypuknutí požiaru vidieť aj v diaľke 30 kilometrov, uviedla dánska agentúra Ritzau. Spoločnosť Novo Nordisk vo vyhlásení uviedla, že dym nebol toxický.

Podľa Smitha požiar vypukol v kontajneri na stavenisku spoločnosti Novo Nordisk a rozšíril sa na strechu priľahlej budovy.

Požiar v Kodani vypukol necelý týždeň po tom, čo plamene pohltili v dánskom meste Kalundborg ďalšiu rozostavanú budovu Novo Nordisku.