Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia

Prieskum: Väčšina ľudí očakáva od vlády R. Fica lepšie riadenie štátu

Na snímke predseda vlády SR Robert Fico (Smer-SD). Foto: TASR - Jaroslav Novák

S výrokom, podľa ktorého bude nová vláda riadiť štát efektívnejšie a s lepšími výsledkami, určite súhlasilo 33,2 percenta opýtaných a 24 skôr súhlasilo.

Bratislava 18. novembra (TASR) - Nová vláda Roberta Fica bude riadiť štát efektívnejšie a s lepšími výsledkami ako kabinety Igora Matoviča a Eduarda Hegera podľa názoru 57,2 percenta respondentov. Naopak, 36,7 percenta opýtaných s týmto názorom nesúhlasí. Vyplýva to z reprezentatívneho prieskumu verejnej mienky, ktorý pre TASR realizovala agentúra AKO v čase od 7. do 14. novembra na vzorke 1000 respondentov.

S výrokom, podľa ktorého bude nová vláda riadiť štát efektívnejšie a s lepšími výsledkami, určite súhlasilo 33,2 percenta opýtaných a 24 skôr súhlasilo. S týmto výrokom určite nesúhlasilo 17,3 percenta respondentov a skôr nesúhlasilo 19,4 percenta. K otázke sa nevedelo vyjadriť 5,7 percenta respondentov a 0,4 percenta sa vyjadriť nechcelo.

Najviac respondentov, ktorí očakávajú lepšie výsledky novej vlády, je medzi voličmi Smeru-SD (83 percent úplne súhlasí a 12 percent skôr súhlasí), Hlasu-SD (53 percent úplne súhlasí a 37 percent skôr súhlasí) a SNS (53 percent úplne súhlasí a 35 percent skôr súhlasí).

S výrokom, podľa ktorého bude nová vláda riadiť štát efektívnejšie a s lepšími výsledkami, najčastejšie nesúhlasia voliči koalície hnutia Slovensko, Kresťanská únia a Za ľudí (59 percent určite nesúhlasí a 21 percent skôr nesúhlasí), Progresívneho Slovenska (32 percent určite nesúhlasí a 42 percent skôr nesúhlasí) a KDH (22 percent určite nesúhlasí a 39 percent skôr nesúhlasí).