Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia

Rezort obrany upozorňuje na plánované presuny vojenskej techniky

Ilustračné foto. Foto: TASR

V období od 22. do 28. februára je cez územie Slovenska podľa slov hovorkyne plánovaných deväť cestných presunov zahraničných spojeneckých ozbrojených síl.

Bratislava 19. februára (TASR) - Ministerstvo obrany (MO) SR upozorňuje na plánované presuny vojenskej techniky aj zahraničných spojeneckých ozbrojených síl cez Slovensko v budúcom týždni. TASR o tom informovala hovorkyňa rezortu Martina Kovaľ Kakaščíková.

V období od 22. do 28. februára je cez územie Slovenska podľa slov hovorkyne plánovaných deväť cestných presunov zahraničných spojeneckých ozbrojených síl, konkrétne presun amerických vojakov. "Rezort obrany zdôrazňuje, že tranzity boli riadne schválené v zmysle opatrenia Úradu verejného zdravotníctva SR," uviedla hovorkyňa.

Dodala, že v budúcom týždni sa uskutočnia aj cestné presuny techniky Ozbrojených síl SR na trasách Prešov – Trenčín a späť, Nitra – Kolíňanský vrch, Kuchyňa – Nitra a späť, Moldava nad Bodvou – Prešov, Nitra – Moldava nad Bodvou, Sliač – Trenčín a späť, Rašov – Nováky a späť, ako aj železničný presun na trase Kuchyňa – Zemianske Kostoľany.