Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia

Riaditeľkou CIPC sa stala bývalá štátna tajomníčka Edita Pfundtner

Edita Pfundtner, foto z archívu. Foto: TASR - Jakub Kotian

Pfundtner verí, že jej doterajšie skúsenosti budú prospešné na novej pozícii.

Bratislava 4. decembra (TASR) - Novou riaditeľkou Centra pre medzinárodnoprávnu ochranu detí a mládeže (CIPC) je od začiatku decembra Edita Pfundtner. Svoje vymenovanie potvrdila pre TASR. Vo funkcii nahradila Andreu Císarovú.

"Aktuálne sa oboznamujem s agendou. Mojim prvoradým cieľom je zabezpečiť bezproblémový chod inštitúcie a plnenie úloh najmä v oblasti sociálnoprávnej ochrany detí, poskytovania právnej pomoci vo veciach vymáhania výživného vo vzťahu k cudzine a pri medzinárodných únosoch detí," povedala pre TASR Pfundtner.

Pracovnú výzvu si podľa svojich slov váži, verí, že jej doterajšie skúsenosti budú prospešné na novej pozícii. Právnička Pfundtner za predchádzajúcej vlády pôsobila ako štátna tajomníčka na ministerstve spravodlivosti za Most-Híd, predtým bola poslankyňou parlamentu.

Centrum pre medzinárodnoprávnu ochranu detí a mládeže je orgán štátnej správy s pôsobnosťou na území Slovenskej republiky, ktorý je zriadený s cieľom zabezpečenia a poskytovania právnej ochrany deťom a mládeži vo vzťahu k cudzine.