Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia

RTVS prinesie návštevu pápeža v spravodajstve aj priamych prenosoch

Na archívnej snímke Pápež František. Foto: TASR/AP

Dvojka odvysiela aj premiéru dokumentu Pripravení na Svätého Otca, ktorý zachytáva prípravu veriacich na návštevu Svätého Otca Františka v Košiciach a v Prešove.

Bratislava 10. septembra (TASR) - Návštevu pápeža Františka sprostredkuje RTVS divákom a poslucháčom v mimoriadnych štúdiách, spravodajstve, priamych prenosoch z verejných podujatí a v ďalších televíznych a rozhlasových programoch. Informoval o tom PR manažér RTVS Filip Púchovský.

V nedeľu 12. septembra o 11.00 h odvysiela Dvojka premiéru dokumentu Pripravení na Svätého Otca, ktorý zachytáva prípravu veriacich na návštevu Svätého Otca Františka v Košiciach a v Prešove. "Dokument divákom ukáže výnimočnú atmosféru príprav, ktorú prežívajú organizátori, dobrovoľníci, ale aj samotní veriaci v Košiciach, kde sa pápež František stretne s mladými ľuďmi i rómskou komunitou a v Prešove," priblížil Púchovský. Následne, o 11.30 h, prinesie Dvojka priamy prenos zo záverečnej svätej omše z 52. Medzinárodného eucharistického kongresu na Námestí hrdinov v Budapešti, ktorú bude celebrovať pápež.

V nedeľu bude program pokračovať o 15.30 h naživo oficiálne prijatie pápeža na letisku v Bratislave a následne aj ekumenické stretnutie na Apoštolskej nunciatúre v Bratislave.

Ďalší program pápeža Františka budú môcť diváci sledovať v pondelok 13. septembra na Jednotke. O 9.15 h odštartuje Mimoriadne spravodajstvo, počas ktorého RTVS naživo odvysiela privítací ceremoniál v Prezidentskom paláci v Bratislave. Následne o 9.30 h bude Jednotka naživo sledovať aj návštevu u prezidentky SR, uvádza Púchovský.

RTVS bude aj na stretnutí pápeža s predstaviteľmi štátu, občianskej spoločnosti a diplomatického zboru v záhrade Prezidentského paláca o 10.00 h. Jednotka naživo sprostredkuje o 10.45 h stretnutie s biskupmi, kňazmi a rehoľníkmi, seminaristami a katechétmi v Katedrále sv. Martina v Bratislave. Pondelkový program bude na Jednotke pokračovať popoludní o 16.00 h mimoriadnym štúdiom. "O 16.05 h prinesieme naživo Návštevu centra Betlehem v Bratislave a následne o 16.45 h naživo aj stretnutie so Židovskou komunitou na Rybnom námestí v Bratislave s príhovorom pápeža," hovorí Púchovský.

Utorkové (14. 9.) špeciálne vysielanie začne Jednotka o 9.00 h mimoriadnym spravodajstvom. O 10.30 h v priamom prenose odvysiela Jednotka Božskú liturgiu sv. Jána Chryzostoma pred Mestskou športovou halou v Prešove. Púchovský podotkol, že od 10.20 h sprostredkuje komentovaný prenos bohoslužby poslucháčom aj Rádio Slovensko a Rádio Regina.

Mimoriadne spravodajstvo s aktuálnymi informáciami o návšteve pápeža na Slovensku odvysiela Jednotka v utorok aj o 12.30 h a 15.30 h. Na Jednotke si o 16.00 h budú môcť diváci pozrieť naživo stretnutie s rómskou komunitou na Luníku IX. a 17.00 h rovnako naživo aj stretnutie s mladými na Štadióne Lokomotíva v Košiciach.

Stredajší (15. 9.) program odštartuje Jednotka o 9.00 h mimoriadnym spravodajstvom. Potom o 10.00 h odvysiela v priamom prenose národnú púť na otvorenom priestranstve pri Národnej svätyni v Šaštíne, svätú omšu bude celebrovať pápež František. Rádio Slovensko a Rádio Regina prinesú komentovanú svätú omšu od 9.50 h. Jednotka prinesie naživo o 13.30 h rozlúčkový ceremoniál na letisku v Bratislave spolu s odletom pápeža, ktorý je plánovaný na 13.45 h. Návštevu Svätého Otca na Slovensku zhodnotí diskusná relácia Do kríža o 21.50 h.