Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 19. máj 2024Meniny má Gertrúda
< sekcia

Ukrajina: Rusko obnovilo ofenzívu na oceliarne Azovstaľ v Mariupole

Na satelitnej snímke z 20. apríla 2022 oceliarne Azovstaľ s veľkými dierami v streche v ukrajinskom meste Mariupol. Foto: TASR/AP

Nepriateľ sa pokúša uškrtiť posledný odpor obrancov Mariupola v areáli Azovstaľ, povedal poradca ukrajinského prezidenta Olexij Arestovyč pre ukrajinskú štátnu televíziu.

Kyjev/Mariupol 23. apríla (TASR) - Rusko obnovilo ofenzívu proti ukrajinským jednotkám v komplexe oceliarní Azovstaľ v obliehanom prístavnom meste Mariupol, uviedol v sobotu poradca ukrajinského prezidenta Olexij Arestovyč. TASR správu prevzala od agentúry Reuters.

Ruské jednotky podľa neho obnovili vzdušné útoky a pokúšajú sa vtrhnúť do oceliarní, kde sa nachádzajú ukrajinskí vojaci.

"Nepriateľ sa pokúša uškrtiť posledný odpor obrancov Mariupola v areáli Azovstaľ," povedal Arestovyč pre ukrajinskú štátnu televíziu.

Moskva po dvoch mesiacoch ťažkých bojov pred niekoľkými dňami ohlásilo, že nad prístavom Mariupol na juhovýchode Ukrajiny získalo "plnú kontrolu". V rozsiahlom komplexe tamojších oceliarní Azovstaľ sa však naďalej nachádzajú ukrajinskí vojaci a údajne aj stovky civilistov.