Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 15. jún 2024Meniny má Vít
< sekcia

Ružomberok má prvú technickú škôlku v regióne Liptova

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Projekt Technických škôlok funguje na Slovensku a v Česku desať rokov. Jeho úlohou je vzbudiť u detí záujem o techniku a prírodovedné poznanie, podporiť celkovú technickú a vedeckú gramotnosť.

Ružomberok 22. mája (TASR) - Prvú technickú škôlku v regióne Liptova majú v Ružomberku. Ide o Materskú školu Hrabovská a otvorili ju v tomto týždni. Informoval o tom v stredu na sociálnej sieti ružomberský primátor Ľubomír Kubáň.

Projekt Technických škôlok funguje na Slovensku a v Česku desať rokov. Jeho úlohou je vzbudiť u detí záujem o techniku a prírodovedné poznanie, podporiť celkovú technickú a vedeckú gramotnosť. "Takéto praktické vyučovanie vnímam ako veľmi potrebné, preto sme sa s národným koordinátorom dohodli, že projekt budeme ďalej rozvíjať," uviedol Kubáň.

V nových technických kútikoch sa deti pod dozorom učiteľky priučia, ako správne upraviť dosku brúsnym papierom, ako používať vŕtačku či píliť. "Ak všetko pôjde ako má, v budúcnosti pribudnú do projektu aj ďalšie ružomberské škôlky," avizoval ružomberský primátor.