Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia

Univerzita v Ružomberku je pripravená poskytnúť pomoc Ukrajincom

Na archívnej snímke rektor Katolíckej univerzity v Ružomberku Jaroslav Demko v Bratislave 7. augusta 2018. Foto: TASR - Pavol Zachar

Rektor zdôraznil, že KU odsudzuje násilné akcie Ruska a jeho politiku vojenského dobývania.

Ružomberok 2. marca (TASR) - Katolícka univerzita (KU) v Ružomberku je pripravená poskytnúť akúkoľvek pomoc občanom Ukrajiny v núdzi, najmä študentom a akademickým pracovníkom, a aktívne sa zapojiť do koordinácie humanitárnej a inej potrebnej pomoci. Vo svojom vyjadrení k aktuálnej vojne na Ukrajine to uviedol rektor KU Jaroslav Demko.

"Chceme podporiť miestnych študentov v núdzi. Urobíme všetko pre to, aby sme uľahčili prijímanie študentov a vedcov z Ukrajiny, ktorí sú v nebezpečenstve," priblížil Demko.

Rektor zdôraznil, že KU odsudzuje násilné akcie Ruska a jeho politiku vojenského dobývania. Dodal, že všetky nezávislé krajiny majú právo demokraticky rozhodnúť o svojej budúcnosti a smerovaní, ktorým sa chcú vydať. Zároveň ubezpečil, že KU v Ružomberku si je vedomá svojej spoločenskej zodpovednosti. Podľa jeho slov sa vnímajú ako otvorená a medzinárodná univerzita, ktorá sa v mnohom snaží o mierovú a trvalo udržateľnú existenciu jednotlivcov a ľudí všetkých národov.