Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia

Spoločnosť Dr. Oetker Slovensko zatvorí závod v Boleráze pri Trnave

Ilustračná snímka. Foto: TASR Štefan Puškáš

Spoločnosť vyrába v prenajatom objekte v Boleráze od roku 1993 požívatiny ako pudingy a dezerty v prášku.

Boleráz 6. marca (TASR) - Spoločnosť Dr. Oetker Slovensko v polovici roka 2023 zatvorí svoj závod v Boleráze pri Trnave. Svojim približne 75 zamestnancom sa zaviazala počas prechodu k zatvoreniu závodu poskytnúť intenzívnu podporu. Informoval o tom generálny riaditeľ Jozef Debrecký.

Spoločnosť vyrába v prenajatom objekte v Boleráze od roku 1993 požívatiny ako pudingy a dezerty v prášku. Keďže tento objekt už neposkytuje ďalšie možnosti na rozšírenie kapacity a zvýšenie produktivity, spoločnosť sa podľa neho rozhodla tento závod zatvoriť. Sortiment, ktorý produkovali v Boleráze, sa bude ďalej vyrábať v iných závodoch spoločnosti.

Situácia v maloobchode s potravinami je podľa Debreckého v uplynulých rokoch čoraz náročnejšia z hľadiska cien i nákladov, čo významne zvyšuje tlak na výrobnú problematiku. "Toto veľmi ťažké rozhodnutie nevrhá žiadne zlé svetlo na kvalitu práce a nasadenie zamestnancov bolerázskeho závodu. Výrobcovia potravín sú v posledných rokoch pod čoraz väčším ekonomickým tlakom, najmä v dôsledku pandémie COVID-19 a ostrej konkurencie na trhu. Aby spoločnosť mohla byť so svojimi výrobkami naďalej udržateľne konkurencieschopná, musíme zvýšiť efektívnosť výrobného procesu, čo, žiaľ, v tomto konkrétnom objekte nie je možné," vysvetlil Debrecký.

Distribúcia nie je týmto opatrením dotknutá a spoločnosť bude naďalej zabezpečovať dostupnosť svojich výrobkov vo všetkých obchodoch na Slovensku. "Bolerázski zamestnanci dostanú osobitný balík odstupného, ktorý presahuje zákonné požiadavky, ako aj odborné pracovné poradenstvo a pomoc pri plánovaní ďalšej kariéry," doplnil.

Tradícia spoločnosti na slovenskom území siaha až do roku 1908, keď bola založená prvá zahraničná pobočka firmy v Rakúsko-Uhorsku. Ďalším významným krokom bolo založenie firmy na území Československa v Brne v roku 1923. Posledným zásadným medzníkom bol opätovný vstup na československý trh v roku 1991 a založenie spoločnosti pre Slovenskú republiku v roku 1993, uvádza web spoločnosti.