Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia

V stredu bude pokračovať proces s Marianom K. v kauze motákov

Na archívnej snímke svedok Marián Kočner. Foto: TASR - Jakub Kotian

Marian K. mal posielať z väzby motáky cez exsiskára Petra Tótha. Exsiskár to uviedol vlani na Špecializovanom trestnom súde v Pezinku vo veci vraždy novinára Jána Kuciaka.

Bratislava 26. októbra (TASR) – Pred Okresným súdom Bratislava I bude v stredu pokračovať hlavné pojednávanie s Marianom K. v kauze takzvaných motákov. „V tejto chvíli súd neeviduje prekážky v konaní," uviedol v utorok na otázku TASR hovorca Krajského súdu v Bratislave Pavol Adamčiak.

Podľa vyjadrenia predsedu senátu na pojednávaní v stredu je naplánovaný výsluch jedného svedka. Nie je vylúčený ani prípadný výsluch-výpoveď obžalovaného Mariana K.

Na procese by mal vypovedať advokát Andrej Šabík. Ten sa v auguste ospravedlnil z dôvodu dovolenky. Na jeho výpovedi trvá prokurátor Krajskej prokuratúry v Trenčíne.

OS Bratislava I v júni rozhodol, že sa bude obžaloba posudzovať ako zločin krivej výpovede a krivej prísahy v štádiu prípravy. Pôvodne prokuratúra navrhovala prijať obžalobu zo zločinu marenia spravodlivosti v štádiu pokusu.

Marian K. mal posielať z väzby motáky cez exsiskára Petra Tótha. Exsiskár to uviedol vlani na Špecializovanom trestnom súde v Pezinku vo veci vraždy novinára Jána Kuciaka. Motáky odovzdal orgánom činným v trestnom konaní na jeseň 2018. Cez takúto korešpondenciu sa mal snažiť Marian K. ovplyvňovať viaceré osoby, aby bol prepustený z väzby a zmenila sa výpoveď v kauze zmeniek TV Markíza.