Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia

Syncreon chce do konca mája vytvoriť 350 pracovných miest v Nitre

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

Spoločnosť syncreon Slovakia pôsobí na slovenskom trhu od augusta 2017. Je dodávateľom logistických a inžinierskych riešení v oblasti automobilového a elektrotechnického priemyslu.

Nitra 17. marca (TASR) - Spoločnosť syncreon Slovakia plánuje do konca mája tohto roka vytvoriť 350 pracovných miest. Dodávateľ logistických služieb a riešení pre Jaguar Land Rover, pôsobiaci v nitrianskom priemyselnom parku, začína v týchto dňoch s náborom zamestnancov. „Syncreon momentálne zamestnáva 2067 zamestnancov, pričom 79 % zamestnancov pochádza z Nitrianskeho kraja. Podiel zahraničných zamestnancov na celkovej zamestnanosti tvorí 11 %,“ informovala Magdaléna Sťahulaková-Tomša zo spoločnosti syncreon.

Nábor zamestnancov spustila firma v rámci zmeny rozvrhu pracovného času. Nové pracovné miesta by mali vzniknúť najmä v pozíciách vodič vysokozdvižného vozíka a operátor skladu, teamleader a supervízor výroby na trvalý pracovný pomer na dobu neurčitú. „V rámci závodu poúkame rekvalifikačný kurz s možnosťou získania licencie na vysokozdvižný vozík. Samotné zaškolenie trvá približne jeden kalendárny týždeň v prípade operátorov a vodičov,“ skonštatovala Sťahulaková-Tomša.

Spoločnosť syncreon Slovakia pôsobí na slovenskom trhu od augusta 2017. Je dodávateľom logistických a inžinierskych riešení v oblasti automobilového a elektrotechnického priemyslu. Vo svojich prevádzkach na všetkých kontinentoch zamestnáva celkovo 15.000 zamestnancov, z toho 18 % pracuje v nitrianskom priemyselnom parku.