Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia

Trebišov: V ZŠ Pribinova pribudla cez eurofondy informatická učebňa

Ilustračná snímka. Foto: TASR Michal Svítok

Súčasťou novej učebne sú nové počítačové zostavy, notebooky, interaktívna tabuľa s ozvučením, dataprojektor, multifunkčná tlačiareň a 3D tlačiareň, ako aj e-learningový softvér.

Košice 14. októbra (TASR) – V Základnej škole (ZŠ) na Pribinovej ulici v Trebišove sa žiaci budú učiť v novej informatickej učebni. Mesto na ňu získalo cez eurofondy nenávratný finančný príspevok vo výške zhruba 16.500 eur, investíciu tvoril aj ďalší príspevok mesta vo výške 5085 eur.

Súčasťou novej učebne sú aj nové počítačové zostavy, dva notebooky, interaktívna tabuľa s ozvučením, dataprojektor s ultrakrátkou projekčnou vzdialenosťou, multifunkčná tlačiareň a 3D tlačiareň, ako aj e-learningový softvér,“ informovala TASR hovorkyňa trebišovskej radnice Martina Mištaničová.

Učebňu s kapacitou 16 miest vo štvrtok do užívania slávnostne odovzdalo vedenie mesta. Inovatívne metódy, ktoré majú posilniť kreatívne myslenie žiakov, budú využívať kvalifikovaní pedagógovia. Učebňa bude slúžiť pre žiakov nielen počas hodín informatiky, ale aj popoludní v čase záujmových aktivít.

IKT učebňa tak spĺňa požiadavky trendov v oblasti edukácie žiakov. Jej obstaraním sa zabezpečilo zefektívnenie vyučovacieho procesu prostredníctvom modernej multimediálnej techniky a zároveň sa touto modernizáciou zvýši atraktivita školy,“ konštatovala Mištaničová.