Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia

ÚMS: Situácia s MOM sa v mestách zlepšila, niekde však stále chýbajú

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Edmund Örzsik

Ministerstvo zdravotníctva tento týždeň uviedlo, že komunikuje so samosprávami a ambulantnými lekármi a nastavuje spoločnú spoluprácu v oblasti očkovania na ďalšie obdobie.

Bratislava 11. februára (TASR) - Ministerstvo zdravotníctva vypočulo požiadavku, že je nevyhnutné spružniť proces vzniku súkromných mobilných odberových miest (MOM). Vyhlásila to Únia miest Slovenska (ÚMS) s tým, že situácia sa v jednotlivých mestách zlepšuje, sú však mestá i regióny, kde MOM stále chýbajú. TASR o tom informovala hovorkyňa ÚMS Daniela Piršelová.

"Tomuto problému čelí napríklad Nové Mesto nad Váhom alebo región hornej Nitry. Tu by štát mohol pomôcť napríklad výjazdovými mobilnými odberovými miestami," tvrdí únia. Zároveň apeluje na vládu, aby čo najskôr prijala jednoznačnú a zrozumiteľnú stratégiu prípravy a zriadenia vakcinačných centier na Slovensku, zabezpečila dostatok vakcín a tiež ich rovnomernú distribúciu po celom území Slovenska. Osobitne v súvislosti s plánovaným očkovaním učiteľov.

"Mestá sú stále pripravené pomôcť a budú maximálne súčinné. Ich spoločným cieľom je ochrana zdravia obyvateľov Slovenska a čo najskorší návrat k bezpečnejšiemu a pokojnejšiemu životu v našich mestách," uviedla Piršelová.

Ministerstvo zdravotníctva pre TASR tento týždeň uviedlo, že komunikuje so samosprávami a ambulantnými lekármi a nastavuje spoločnú spoluprácu v oblasti očkovania na ďalšie obdobie. Taktiež deklarovalo, že v týchto dňoch vyhodnocuje ďalšie žiadosti a počet MOM do konca týždňa ešte narastie.