Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia

Po výbuchu budovy v centre Paríža sú nezvestné dve osoby

Vojak a policajt hliadkujú na ulici po výbuchu v Paríži v stredu 21. júna 2023. Foto: TASR/AP

Zranených je 24 ľudí, z nich štyria sú vo vážnom stave.

Paríž 21. júna (TASR) - Záchranári pátrajú po dvoch osobách nezvestných po stredajšej explózii v jednej z budov v centre Paríža, uviedla miestna prokuratúra. Zranených je 24 ľudí, z nich štyria sú vo vážnom stave, informovala polícia. TASR správu prevzala z agentúry AFP.

Polícia pôvodne informovala o 16 zranených. Výbuch nastal v piatom obvode Paríža známom aj ako Latinská štvrť v historickom centre. Na mieste následne vypukol požiar a časť budovy sa zrútila. Príčina explózie zatiaľ nie je známa, miestni predstavitelia však špekulujú o úniku plynu.

Záchranári naďalej prehľadávajú trosky budovy. Šéf parížskej polície Laurent Nunez uviedol, že k výbuchu došlo v budove, v ktorej sídli súkromná škola Paris American Academy s výučbou módneho i interiérového dizajnu a výtvarného umenia.

Na mieste zasahovalo viac ako 200 hasičov. Požiar sa im podarilo dostať pod kontrolu, zatiaľ ho však neuhasili. Plamene sa nerozšírili na okolité budovy, ktorých obyvatelia boli evakuovaní. Výbuch však narušil statiku susedných budov, povedal Nunez.