Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia

V SR vznikla asociácia podnikateľov v oblasti bazénov a wellness

Na snímke wellness časť zámockého hotela Galicia Nueva nad obcou Halič v okrese Lučenec 20. septembra 2016. Foto: TASR - Branislav Caban

Asociácia by mala slúžiť nielen podnikateľom z tejto oblasti, ale aj konečným spotrebiteľom a zákazníkom.

Bratislava 4. júna (TASR) – Na Slovensku vznikla asociácia, ktorá má za cieľ združiť podnikateľov pôsobiacich v oblasti výroby a prevádzky bazénov, sáun a wellness (SAPBSW). Informovali o tom PR zástupcovia asociácie.

Asociácia by mala slúžiť nielen podnikateľom z tejto oblasti, ale aj konečným spotrebiteľom a zákazníkom. Členstvo v nej má byť umožnené len dôkladne prevereným spoločnostiam z oblasti výroby, inštalácie a prevádzky bazénov, sáun a wellnessu, ale aj prevádzkovateľom kúpalísk, akvaparkov, víriviek a ďalších regeneračných zariadení. Taktiež projektantom a architektom pôsobiacim v odbore, spolu s firmami zaisťujúcimi servis a chod spomínaných zariadení.

"Našim členom by sme radi uľahčili orientáciu v meniacej sa legislatíve. Zákony a normy týkajúce sa výroby, inštalácie a využívania bazénov, sáun a iných wellness zariadení budeme sledovať za nich. Plánujeme pre nich organizovať rôzne vzdelávacie podujatia, ako sú školenia, odborné semináre, výstavy a konferencie. Zároveň im sprostredkujeme najnovšie trendy a v neposlednom rade odporúčania, ako bazén, resp. iné wellness zariadenie používať," priblížil prezident asociácie Zoltán Berghauer.

Dodal, že záujemcovia o členstvo v asociácii sa môžu prihlásiť prostredníctvom internetovej stránky asociácie. Zakladajúcim členom SAPBSW je spoločnosť Compass Pools Europe, ktorá vyrába bazény od roku 2005, kedy bola vybudovaná výrobňa v Senci.