Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia

Vidiecka rada: Podporujeme vládu, vedenie rezortu a agroministra

Na archívnej snímke minister pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR Samuel Vlčan. Foto: TASR - Jakub Kotian

S veľkým znepokojením sledujeme, čo predvádza úzka záujmová skupinka tváriaca sa ako zástupcovia poľnohospodárskej a potravinárskej obce, podčiarkla Balková.

Bratislava 17. februára (TASR) - Zástupcovia združení zastrešených vo vidieckej rade vyjadrujú podporu vláde SR, aktuálnemu vedeniu Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka (MPRV) SR a ministrovi pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR Samuelovi Vlčanovi (nominat OĽANO) najmä preto, lebo po trojročnej príprave bol schválený Strategický plán Spoločnej poľnohospodárskej politiky na roky 2023 až 2027. Taktiež Pôdohospodárska platobná agentúra má udelenú plnú akreditáciu a riešia sa aktuálne problémy ťažko skúšaného "chlebového" rezortu.

Ako ďalej uviedla Anna Balková, štatutárna zástupkyňa Vidieckej platformy, v otvorenom liste adresovanom premiérovi Eduardovi Hegerovi (OĽANO), v reakcii na protesty podľa nej samozvaných zástupcov poľnohospodárov na východnom Slovensku, "rezort pôdohospodárstva patrí medzi najzraniteľnejšie odvetvie národného hospodárstva a zmeny, ktoré nastali v rámci vedenia rezortu, skutoční farmári vnímajú pozitívne". "Znepokojujú nás vystúpenia a verejná prezentácia niektorých samozvaných 'vraj poľnohospodárov'," zdôraznila.

"S veľkým znepokojením sledujeme, čo predvádza úzka záujmová skupinka tváriaca sa ako zástupcovia poľnohospodárskej a potravinárskej obce a aký obrovský mediálny priestor sa im dostáva," podčiarkla Balková.

"Títo páni nie sú vidiek, nepredstavujú a nezastupujú skutočných poľnohospodárov, potravinárov a dokonca ani lesníkov. Musíme sa ostro dištancovať od ich aktivít a odsúdiť spôsob, akým vydierajú vládu SR len preto, aby dosiahli svoje osobné záujmy a ciele, ktoré však majú veľmi ďaleko od skutočných potrieb, záujmov a cieľov poľnohospodárov Slovenska," dodala.