Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia

Tragédia v Myjave: Vietor vyvrátil zastávku, zabila 4-ročné dievčatko

Vyvrátená zastávka na Myjave Foto: Teraz.sk

Druhé dieťa je v kritickom stave.

Myjava 5. februára (Teraz.sk) - V Myjave odfúkol vietor zastávku, ktorá zasiahla dve deti. Jedno neprežilo. Informuje o tom polícia na sociálnej sieti.

"Dnes v dopoludňajších hodinách prišlo v meste Myjava na ul. Staromyjavská počas zlých poveternostných podmienok k vyvráteniu autobusovej zastávky, následkom čoho boli zranené dve maloleté osoby," uvádzajú policajti.



Ako ďalej spresňujú, jedna z osôb po prevoze na lekárske ošetrenie zraneniam podľahla a druhá maloletá osoba sa nachádza v kritickom stave.

Podľa informácií topky.sk, obeťou nešťastia má byť iba štvorročné dievčatko. Jej dvojročný brat bojuje o život a majú ho prevážať do nemocnice v Bratislave.

K príčinám a spôsobu odpútania autobusovej zastávky sa vyjadrí znalec príslušného odvetvia.

Na mieste prebiehajú procesné úkony.

Tragické udalosti spojené so silným vetrom


19. novembra 2004
Vysoké Tatry: Celé územie Slovenska zasiahla silná víchrica, ktorá si vyžiadala jednu obeť a troch zranených. V Hornom Smokovci prišiel o život ťažko zranený cestujúci z auta, ktoré zasiahol padajúci strom. Ďalší dvaja cestujúci boli ľahšie zranení.

16. augusta 2008
Jaslovské Bohunice: Na nočnú veternú smršť, ktorá sa prehnala v okolí Trnavy, doplatili životom dvaja účastníci hudobného festivalu HardFest, 17-ročný Erik zo Šterús a jeho 18-ročný menovec z Kočína-Lančára. Obaja stanovali v areáli amfiteátra, počas búrky sa na nich v dôsledku vetra zrútil strom, pod ktorým obidvaja mladí muži zahynuli.

18. júla 2009
Trenčín:
Na 13. ročníku hudobného festivalu Bažant Pohoda v Trenčíne sa odohrala tragédia, pri ktorej zomreli dvaja ľudia a niekoľko desiatok sa zranilo. V trenčianskej nemocnici ošetrili ambulantne 37 osôb, 16 ďalších bolo hospitalizovaných na traumatológii. Vplyvom nepriaznivého počasia sa zrútil stan v areáli festivalu.

13. júna 2010
Žilina:
Tragicky sa skončila nočná veterná smršť pre 51-ročnú ženu z Turia v okrese Žilina, na ktorú na dvore rodinného domu spadol strom a následkom zranení podľahla. Hasiči v Žilinskom kraji vykonali cez noc 31 výjazdov, z čoho 22 priamo súviselo s veternou smršťou.

14. septembra 2017
Nové Zámky:
V obci Hul v okrese Nové Zámky sa vo štvrtok 14. septembra o 18.42 h stala tragédia, 17-ročného mladíka tam pod náporom vetra zavalil múr. Hasiči ho vyslobodili, svojim zraneniam však na mieste podľahol.

30. septembra 2019
Nitra:
Silný vietor, v dôsledku ktorého padol strom, zabil v Nitre 14-ročného chlapca a zranil ďalšie dve deti. Tragédia sa stala na cyklistickej ceste na nábreží rieky za futbalovým štadiónom pod Zoborom, žiaci základnej školy tam boli na prechádzke.