Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia

Zelenskyj si pozrel nové obranné línie v Sumskej oblasti

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Ukrajina bola v posledných niekoľkých mesiacoch donútená budovať obranné línie, pretože má nedostatok munície.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Kyjev 27. marca (TASR) - Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj v stredu oznámil, že navštívil severovýchodnú Sumskú oblasť. Stretol sa s vojakmi zotavujúcimi sa zo zranení a navštívil tam novovybudované obranné línie. TASR prevzala informácie z tlačovej agentúry AFP.

"Prezrel som si zákopy, podzemné kryty, palebné a veliteľské pozorovacie posty," napísal Zelenskyj v príspevku na sociálnych sieťach z návštevy v Sumskej oblasti.

"Posilňujeme našu obranu," dodal.

Ukrajina bola v posledných niekoľkých mesiacoch donútená budovať obranné línie, pretože má nedostatok munície. Dôvodom je meškanie balíka novej pomoci v hodnote 60 miliárd dolárov z Washingtonu.

Zelenskyj neskôr v stredu zverejnil ďalší príspevok, po ruskom útoku na východoukrajinský Charkov, pri ktorom zahynul najmenej jeden človek a ďalších 16 bolo zranených. Vyzval v ňom spojencov Ukrajiny, aby urýchlili dodávky bojových lietadiel a systémov protivzdušnej obrany.

"Posilnenie protivzdušnej obrany a dodanie stíhačiek F-16 Ukrajine sú životne dôležité úlohy. Neexistujú žiadne racionálne vysvetlenia, prečo (systémy) Patrioty, ktorých je po celom svete veľa, stále nechránia nebo nad Charkovom a nad ďalšími mestami," napísal ukrajinský prezident.