Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Tenis

Ak neuspejem na Roland Garros, nenastane koniec sveta, tvrdí Nadal

Španielsky tenista Rafael Nadal, archívne foto. Foto: TASR/AP/Lynne Sladky

Španielsky tenista Rafael Nadal po prvý raz od roku 2004 nevyhral ani jeden z európskych turnajov pred grandslamovým Roland Garros, kde bude bojovať o jubilejný desiaty titul.

Rím 16. mája (TASR) - Antukový kráľ sa v tejto sezóne na jeho obľúbenom "červenom piesku" trápi. Španielsky tenista Rafael Nadal po prvý raz od roku 2004 nevyhral ani jeden z európskych turnajov pred grandslamovým Roland Garros, kde bude bojovať o jubilejný desiaty titul. Po štvrťfinálovej prehre so Švajčiarom Stanom Wawrinkom na podujatí Masters 1000 v Ríme je isté, že v Paríži bude maximálne nasadenou sedmičkou.

Pre Nadala to je úplne nová situácia. "Pred Roland Garros budem mať nižší renking, ako kedykoľvek predtým. Znamená to, že môžem hrať proti veľmi ťažkým súperom. Ak sa s účinkovaním v Paríži rozlúčim priskoro a nebudem hrať dobre, nenastane koniec sveta. V Paríži som už vyhral veľakrát a treba počítať s tým, že môže prísť aj prehra. K životu patria i prehry. Budem však bojovať o čo najlepší výsledok a urobím všetko pre to, aby som odohral dobrý turnaj," citovala slová Nadala oficiálna stránka ATP.