Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Tenis

Senzačné: Prešovčan Alex Molčan postúpil do finále juniorskej štvorhry

Alex Molčan Foto: Facebook

Jeho partnerom vo štvorhre je Poliak Hubert Hurkacz.

Melbourne 29. januára (TASR) - Slovenský tenista Alex Molčan s Poliakom Hubertom Hurkaczom sa prebojovali do finále juniorskej štvorhry na grandslamovom turnaji Australian Open v Melbourne. V semifinále si ako nasadené osmičky poradili s trojkami "pavúka" srbsko-americkým párom Miomir Kečmanovič, Michael Mmoh v troch setoch 6:7 (9), 7:6 (0), 10:2 v tzv. supertajbrejku.

Pre 17-ročného rodáka z Prešova, člena Národného tenisového centra, je to prvé grandslamové finále kariéry. Molčan môže napodobniť Filipa Horanského, ktorý v Melbourne s Čechom Jiřím Veselým vyhral juniorskú štvorhru v roku 2011. Rok predtým získali titul v debli junioriek na Australian Open Jana Čepelová so Chantal Škamlovou.

"V singli som mal krutý žreb prvého kola, tak mám v debli satisfakciu. Hrá sa mi v Melbourne dobre, s poľským partnerom sa dobre dopĺňame a divákov máme na svojej strane. V piatkovom finále máme šancu na úspech, možno väčšiu ako sme očakávali v dnešnom semifinále," uviedol pre oficiálnu stránku Slovenského tenisového zväzu Molčan, ktorého na Australian Open sprevádza jeho tréner v NTC Ľubomír Kurhajec. Súpermi slovensko-poľského páru budú domáci Austrálčania Jake Delaney, Marc Polmans.


juniori - štvorhra - semifinále:

Alex MOLČAN, Hubert Hurkacz (8-SR/Poľ.) - Miomir Kecmanovič, Michael Mmoh (3-Srb./USA) 6:7 (9), 7:6 (0), 10:2