Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Tenis

Andy Murray prehral v prvom zápase po siedmich mesiacoch

Britský tenista Andy Murray, archívna snímka. Foto: TASR/AP

Tridsaťtriročný bývalý líder svetového rebríčka nehral od novembrového finálového turnaja Davisovho pohára.

Londýn 25. júna (TASR) - Britský tenista Andy Murray neuspel v prvom stretnutí po siedmich mesiacoch. V stredu prehral na charitatívnom podujatí "Bitka Britov" s krajanom Kyleom Edmundom 7:6 (2), 6:7 (5), 5:10.

Edmund zvíťazil v Národnom tenisovom centre v Roehamptone aj v druhom vystúpení a postúpil do semifinále. "Každý chce vyhrať a predviesť čo najlepší výkon. Stále je to Andy Murray, ktorý toho v kariére dokázal tak veľa. Pociťoval som mierny tlak, očakával som od seba príliš veľa," povedal Edmund pre portál BBC. Murray musí na postup zo skupiny Tima Henmana vo štvrtok zdolať Jamesa Warda. V skupine Grega Rusedského figurujú Dan Evans, Cameron Norrie, Jay Clarke a Jack Draper.

Tridsaťtriročný bývalý líder svetového rebríčka nehral od novembrového finálového turnaja Davisovho pohára. Pre problémy s kosťou po vlaňajšej druhej operácii bedrového kĺbu vynechal grandslamové Australian Open a plánoval návrat na marcovom turnaji v Miami. Ten však ako jeden z prvých padol za obeť pandémii koronavírusu.