Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Tenis

Australian Open: Kužmová proti Görgesovej, Schmiedlovú čaká Benčičová

Viktória Kužmová, archívna snímka. Foto: TASR/AP

Líder svetového rebríčka ATP Španiel Rafael Nadal odštartuje účinkovanie v Melbourne duelom proti Hugovi Dellienovi z Bolívie.

Melbourne 16. januára (TASR) - Slovenská tenistka Viktória Kužmová nastúpi v 1. kole dvojhry na grandslamovom turnaji Australian Open v Melbourne proti Nemke Julii Görgesovej. Anna Karolína Schmiedlová bude čeliť šiestej nasadenej Švajčiarke so slovenskými koreňmi Belinde Benčičovej. Rozhodol o tom štvrtkový žreb v aréne Margaret Courtovej. Najvyššie nasadená Austrálčanka Ashleigh Bartyová si skríži rakety s Ukrajinkou Lesiou Curenkovou.

Kužmová má s Görgesovou nepriaznivú bilanciu 1:4, v doposiaľ poslednom dueli vlani na antuke v Madride ju však zdolala 6:2, 6:4. "Žreb mohol byť aj lepší. Keď však bude hrať Viki agresívne a aktívne, tak tam je šanca na úspech. Každopádne to bude ťažký zápas proti kvalitnej a skúsenej súperke," povedal pre TASR Kužmovej tréner Michal Mertiňák. Vlani postúpila jeho zverenka na úvodnom podujatí veľkej štvorky do 2. kola, kde nestačila na nasadenú Ukrajinku Jelinu Svitolinovú.

Líder svetového rebríčka ATP Španiel Rafael Nadal odštartuje účinkovanie v Melbourne duelom proti Hugovi Dellienovi z Bolívie. Druhý nasadený obhajca titulu Srb Novak Djokovič si na úvod zmeria sily s Nemcom Janom-Lennardom Struffom. Tretieho nasadeného Švajčiara Rogera Federera čaká v 1. kole Američan Steve Johnson. Djokovič s Federerom sú v rovnakej časti pavúka a v semifinále môže prísť k ich vzájomnému súboju.