Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Tenis

Bartyová si zatiaľ nie je istá, či bude hrať na US Open

Austrálska tenistka Ashleigh Bartyová, archívne foto. Foto: TASR/AP

Svetová jednotka vyhlásila, že potrebuje viac informácií predtým, než sa rozhodne, či sa predstaví v New Yorku, ktorý je americkým epicentrom pandémie.

Sydney 5. júna (TASR) - Austrálska tenistka Ashleigh Bartyová upozornila na priskorý súťažný návrat po koronavírusovej prestávke. Zároveň zatiaľ sama nevie, či sa zúčastní na grandslamovom turnaji US Open.

Svetová jednotka vyhlásila, že potrebuje viac informácií predtým, než sa rozhodne, či sa predstaví v New Yorku, ktorý je americkým epicentrom pandémie. "Je úžasné, že sa o tenise opäť hovorí a veci sa uberajú správnym smerom, aby sme mohli začať súťažiť. Lenže najprv potrebujem pochopiť všetky opatrenia organizátorov, než sa rozhodnem hrať v USA. Nie je to len o mne, musím myslieť aj na môj tím," povedala v rozhovore pre Sydney Morning Herald.

Tenisové turnaje sa pre pandémiu od marca nehrajú. Wimbledon zrušili prvýkrát od druhej svetovej vojny, Roland Garros v Paríži presunuli na prelom septembra a októbra. Tradične štvrtý grandslamový turnaj sezóny US Open zatiaľ zostáva v kalendári, odštartovať by mal 31. augusta. Správu priniesla agentúra AFP.