Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Tenis

Bartyová vynechá finálový turnaj Pohára Billie Jean Kingovej

Austrálska tenistka Ashleigh Bartyová. Foto: TASR/AP

Slovenky pod vedením kapitána Mateja Liptáka zabojujú v C-skupine finálového turnaja tenisového Pohára Billie Jean Kingovej proti Američankám a Španielkam.

Sydney 5. októbra (TASR) - Svetová jednotka Ashleigh Bartyová nebude štartovať v drese Austrálie na finálovom turnaji tenisového Pohára Billie Jean Kingovej. O jej absencii na novembrovom podujatí v Prahe bez udania dôvodu informovali predstavitelia Austrálskeho tenisového zväzu.

Dvadsaťpäťročná Bartyová sa na dvorcoch neukázala od septembrovej nečakanej prehry v 3. kola grandslamového turnaja US Open s Američankou Shelby Rogersovou a podľa agentúry AFP nie je jasné, či sa ešte v tomto roku predstaví v súťažnom zápase. Otázna je tak aj jej obhajoba titulu na koncoročnom Turnaji majsteriek v mexickej Guadalajare (10. až 16. novembra). Bartyová Turnaj majsteriek vyhrala v roku 2019, vlani sa pre pandémiu neuskutočnil.

Slovenky pod vedením kapitána Mateja Liptáka zabojujú v C-skupine finálového turnaja tenisového Pohára Billie Jean Kingovej proti Američankám a Španielkam. V nominácii fuigurujú Anna Karolína Schmiedlová, Kristína Kučová, Viktória Kužmová, Rebecca Šramková a Tereza Mihalíková.