Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Tenis

Bartyová zdolala Benčičovú a zaistila si post koncoročnej jednotky

Na snímke austrálska tenistka Ashleigh Bartyová Foto: TASR/AP

Vyhrala aj Naomi Osaková.

Šen-čen 27. októbra (TASR) - Japonská tenistka Naomi Osaková ako tretia nasadená zvíťazila v úvodnom zápase na MS WTA Tour. V nedeľnej repríze finále tohtoročného Australian Open zdolala v červenej skupine šestku podujatia Petru Kvitovú z Česka 7:6 (1), 4:6, 6:4.

Obe hráčky sa stretli po prvý raz od austrálskej konfrontácie. V prvom sete obe stratili po jednom podaní, tajbrejk však nevyšiel Kvitovej, ktorá v ňom získala jediný bod. V druhom sete sa nedarili podania ani jednej, o niečo lepšie na tom bola Česka a podarilo sa jej vyrovnať. V rozhodujúcej časti Osaková síce v ôsmom geme premárnila dva mečbaly a dopriala súperke brejk, ale víťazstvo si už nenechala zobrať.

Najvyššie nasadená Ashleigh Bartyová z Austrálie otočila duel so Švajčiarkou Belindou Benčičovou a zvíťazila v troch setoch 5:7, 6:1, 6:2. Už po prvom zápase na podujatí má tak istý post svetovej jednotky na konci kalendárneho roka. Švajčiarka so slovenskými koreňmi a čerstvá víťazka turnaja v Moskve nedokázala piatykrát v sérii zdolať aktuálnu svetovú jednotku.

MS WTA Tour - výsledky


červená skupina

Naomi Osaková (3-Jap.) - Petra Kvitová (6-ČR) 7:6 (1), 4:6, 6:4,
Ashleigh Bartyová (1-Austr.) - Belinda Benčičová (7-Švajč.) 5:7, 6:1, 6:2