Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Tenis

Boba Hewitta uznal súd vinným zo znásilnenia

Na archívnej snímke z 26. júna 1965 tenista Bob Hewitt Foto: TASR/AP Photo

iacnásobný grandslamový šampión vo štvorhre vinu popiera. Sedemdesiatpäťročný Hewitt bol obvinený z toho, že sexuálne napadol tri neplnoleté dievčatá v 80-tych a 90-tych rokoch minulého storočia.

Johannesburg 23. marca (TASR) - Súd v juhoafrickom Johannesburgu uznal bývalého tenistu Boba Hewitta vinným zo znásilnenia a napadnutia, ktorého sa mal dopustiť pred niekoľkými desaťročiami. Viacnásobný grandslamový šampión vo štvorhre vinu popiera.

Sedemdesiatpäťročný Hewitt bol obvinený z toho, že sexuálne napadol tri neplnoleté dievčatá v 80-tych a 90-tych rokoch minulého storočia v čase, keď pôsobil ako tréner. V pondelok ho súd uznal vinným z dvoch skutkov znásilnenia a jedného skutku sexuálneho napadnutia. Podľa verdiktu sudcu Berta Bama bolo svedectvo obetí presvedčivé a Hewitt musí zostať vo väzbe. Informáciu priniesla agentúra Reuters.

Austrálsky rodák Hewitt, ktorý sa stal ešte v priebehu kariéry juhoafrickým občanom, bol deblovou hviezdou 60-tych a 70-tych rokov. V mužskej i zmiešanej štvorhre vyhral všetky grandslamové turnaje, na ktorých získal dokopy 15 titulov. Juhoafričania vyšetrovali Hewitta od roku 2011, keď sa objavilo svedectvo prvej ženy. O rok neskôr ho kvôli tomu vyradili z tenisovej Siene slávy.