Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Tenis

Polášek s Dodigom postúpili do semifinále štvorhry na Australian Open

Slovenský tenista Filip Polášek (vľavo) s Chorvátom Ivanom Dodigom, archívne foto. Foto: TASR/AP

O účasť vo finále zabojujú vo štvrtok proti turnajovým dvojkám z Chorvátska Nikolovi Mektičovi a Matemu Pavičovi.

Melbourne 15. februára (TASR) - Slovenský tenista Filip Polášek s Chorvátom Ivanom Dodigom sa prebojovali do semifinále štvorhry na grandslamovom Australian Open. V utorkovom štvrťfinále zdolali ako turnajové deviatky nenasadený domáci pár Matthewa Ebdena a Johna-Patricka Smitha 6:4, 2:6, 6:4. Obhájili tak vlaňajšiu účasť medzi najlepšou štvorkou v debli.

Polášek s Dodigom v prvom sete zasypali súperov desiatimi víťaznými údermi. V siedmom geme čistou hrou prelomili podanie Austrálčanov a napokon sa ujali vedenia v zápase. Súperi v druhej časti zlepšili svoje podanie a minimalizovali nevynútené chyby. V šiestej hre premenili kľúčový brejkbal, bez problémov ho potvrdili a dostali sa do vedenie 5:2, ktoré na dvakrát pretavili do vyrovnania.

Rozhodujúci set bol vyrovnaný, napokon mal však viac šťastia slovensko-chorvátsky pár, v treťom geme premenil brejkbal a pozorným výkonom doviedol zápas do víťazného konca. O účasť vo finále zabojujú vo štvrtok proti turnajovým dvojkám z Chorvátska Nikolovi Mektičovi a Matemu Pavičovi.

Muži - štvorhra - štvrťfinále:

Ivan Dodig, Filip POLÁŠEK (Chor./SR-9) - Matthew Ebden, John-Patrick Smith (Aust.) 6:4, 2:6, 6:4


Polášek s Hradeckou skončili v osemfinále miešanej štvorhry


Slovenský tenista Filip Polášek s Češkou Luciou Hradeckou prehrali v osemfinále miešanej štvorhry na grandslamovom turnaji Australian Open v Melbourne. V utorkovom súboji podľahli britsko-slovinskej dvojici Neal Skupski, Andreja Klepačová 7:6, 6:7 a 8:10.

Polášek s Hradeckou mali v druhom sete mečbal, ale dobré podanie Klepačovej a následný volej Skupskiho udržal ich súperov v hre. V supertajbrejku sa už viac darilo Britovi so Slovinkou. Vo štvrťfinále sa stretnú s britsko-americkou dvojicou Joe Salisbury - Desirae Krawczyková.

mix - osemfinále:



Filip POLÁŠEK, Lucie Hradecká (SR/ČR) - Neal Skupski, Andreja Klepačová (V.Brit/Slov.) 7:6 (3), 6:7 (5), 8:10