Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Tenis

Tenistka Muguruzová sa stala prvou španielskou víťazkou MS WTA Tour

Na snímke Garbine Muguruzová drží v ruke trofej po víťazstve na MS WTA Tour, 18. novembra 2021. Foto: TASR/AP

Vo štvorhre triumfovali najvyššie nasadené Češky Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková.

Guadalajara 18. novembra (TASR) - Garbine Muguruzová sa stala prvou španielskou víťazkou MS WTA Tour. Dvadsaťosemročná tenistka ako nasadená šestka zdolala vo finále dvojhry v mexickej Guadalajare Estónku Anett Kontaveitovú za 99 minút 6:3, 7:5. Posunie sa tak na tretiu priečku v koncoročnom rebríčku WTA.

"Som veľmi šťastná, že som sama sebe opäť dokázala, že môžem byť najlepšia, že môžem byť 'maestra', ako tomu hovoríme v španielčine. Vďaka tomuto úspechu sa dostanem rebríčkovo do veľmi dobrej pozície. Dáva mi to veľa energie pred ďalším rokom. Ja to odmena za celoročnú drinu," vyznala sa Muguruzová.
Na snímke tenistka Garbine Muguruzová sa stala prvou španielskou víťazkou MS WTA Tour. Dvadsaťosemročná hráčka vo finále dvojhry v mexickej Guadalajare ako nasadená šestka zdolala Estónku Anett Kontaveitovú 6:3, 7:5 v noci na 18. novembra 2021.
Foto: TASR/AP

Španielka už postupom do finále prekonala svoje osobné maximum z koncoročného podujatia z roku 2015. Hoci do turnaja vstúpila prehrou s Češkou Karolínu Plíškovou, následne vyhrala štyri zápasy za sebou. V Mexiku získala svoj jubilejný desiaty titul v kariére a jeden z najvýznamnejších. V roku 2016 triumfovala na Roland Garros, o rok neskôr vo Wimbledone. Vavrínom na MS WTA Tour prekonala svoju krajanku Arantxu Sanchezovú Vicariovú, ktorá v roku 1993 prehrala vo finále koncoročného šampionátu.

Bývalá svetová jednotka ukázala v zápase o titul pevnejšie nervy. Opäť výborne podávala a svojím tradičným srdnatým štýlom bojovala o každú loptičku. Debutantka na vrcholnom podujatí roka a ôsma nasadená Kontaveitová z príliš veľkej snahy kopila chyby. Od stavu 2:3 vyhrala Muguruzová päť gemov v rade a prvý set uchmatla pre seba pomerom 6:3. V tom druhom prehrávala 3:5, ale potom získala ďalšie štyri gemy a zápas ukončila. Premenila hneď svoj prvý mečbal, po ktorom si ľahla na kurt.

"Ja i môj tím sme celý rok tvrdo pracovali a vyplatilo sa nám to. Ukázalo sa, že sme robili veci správnym spôsobom. Som nadšená, že som vyhrala taký významný turnaj - Masters, tu v Latinskej Amerike, v Mexiku. Myslím si, že je to niečo perfektné," citovala víťazku agentúra AFP.

Na snímke české tenistky, sprava Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková pózujú s trofejou víťaziek MS WTA Tour vo štvorhre v mexickej Guadalajare po výhre vo finále nad belgicko-taiwanskou dvojicou Elise Mertensová, Hsieh Su-Wei 6:3, 6:4 v noci na 18. novembra 2021. Vpravo ich krajanka a bývalá hráčka Martina Navrátilová, vľavo Američanka Chris Evertová.
Foto: TASR/AP

Vo štvorhre triumfovali najvyššie nasadené Češky Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková, ktoré si vo finále poradili s belgicko-taiwanskou dvojicou Elise Mertensová, Hsieh Su-Wei 6:3, 6:4. Zavŕšili tak úspešnú sezónu, počas ktorej ovládli grandslamový turnaj Roland Garros i olympijské hry v Tokiu. Spoločne získali už desiaty deblový titul.

MS WTA Tour v Guadalajare



dvojhra - finále:

Garbine Muguruzová (Šp.-6) - Anett Kontaveitová (Est.-8) 6:3, 7:5

štvorhra - finále:

Barbora Krejčíková, Kateřina Siniaková (ČR-1) - Elise Mertensová, Hsieh Su-Wei (Belg./Taiwan-3) 6:3, 6:4