Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Tenis

Nadal sa odhlásil z Paríža, Djokovič bude svetová jednotka

Na snímke španielsky tenista Rafael Nadal oznamuje médiám, že sa odhlasuje z turnaja ATP Masters v Paríži, tesne pred súbojom 2. kola s krajanom Fernandom Verdascom v stredu 31. októbra 2018. Foto: TASR/AP

Nadal na okruhu absentoval od septembrového semifinálového skreču na US Open s Juanom Martinom del Potrom, vtedy mal problémy s kolenom.

Paríž 31. októbra (TASR) - rbský tenista Novak Djokovič sa v pondelok vráti na čelo svetového rebríčka tenistov. Aktuálny líder Rafael Nadal zo Španielska sa totiž v stredu na poslednú chvíľu odhlásil z turnaja ATP Masters v Paríži, tesne pred súbojom 2. kola so Španielom Fernandom Verdascom.

Nadal na okruhu absentoval od septembrového semifinálového skreču na US Open s Juanom Martinom del Potrom, vtedy mal problémy s kolenom. "V uplynulých dňoch má trápili brušné svaly, najmä pri servise. Lekári mi odporučili, aby som nenastúpil. Mohlo by sa to ešte zhoršiť a to naozaj nechcem. Bol to pre mňa z hľadiska zranení ťažký rok," vysvetlil Nadal dôvod svojho odstúpenia z podujatia v Paríži.

Španiel nevedel povedať, či sa predstaví na koncoročnom Turnaji majstrov, ktorý v Londýne štartuje 11. novembra. "Naozaj neviem. Idem deň po dni a uvidíme. Samozrejme, že by som v Londýne rád hral, no najdôležitejšie je pre mňa zdravie a to, aby som mohol odohrať viacero turnajov za sebou. To sa mi v tomto roku nedarilo."

Štrnásťnásobný grandslamový šampión Djokovič je v metropole Francúzska už v osemfinále, v ktorom sa vo štvrtok stretne s Bosniakom Damirom Džumhurom. Momentálne ťahá šnúru 19 víťazných duelov za sebou. Srb, vedený slovenským koučom Mariánom Vajdom, bol naposledy svetovou jednotkou 6. novembra 2016. Rok začal mimo svetovú dvadsiatku, počas sezóny ale triumfoval vo Wimbledone i na US Open.