Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 17. apríl 2024Meniny má Rudolf
< sekcia Tenis

Slovensko proti ČR so sestrami Kužmovými, Martinom i Gombosom

Na snímke uprostred prezident STZ Tibor Macko, vľavo kapitán fedcapového tímu Matej Lipták a vpravo kapitán daviscupového tímu Dominik Hrbatý počas tlačovej konferencie pred priateľským medzištátnym stretnutím Slovensko - Česko v tenise, v Bratislave 29. júna 2020. Foto: TASR - Pavel Neubauer

V Prahe sa v rovnakom termíne uskutoční daviscupový duel, slovenskú päticu tvoria Andrej Martin, Norbert Gombos, Filip Horanský, Lukáš Klein, Igor Zelenay.

Bratislava 29. júna (TASR) - Kvarteto slovenských tenistiek Viktória Kužmová, Anna Karolína Schmiedlová, Rebecca Šramková, Katarína Kužmová figuruje v nominácii na medzištátny fedcupový zápas s Českom. Hrať sa bude 4.-5. júla v bratislavskom NTC. V Prahe sa v rovnakom termíne uskutoční daviscupový duel, slovenskú päticu tvoria Andrej Martin, Norbert Gombos, Filip Horanský, Lukáš Klein, Igor Zelenay.



Kapitán českého fedcupového tímu Petr Pála nominoval na federálne derby o Pohár priateľstva trojicu Petra Kvitová, Markéta Vondroušová, Tereza Martincová. Sobotňajší i nedeľňajší program na harde pod otvorenou strechou Aegon arény odštartuje o 14.00 h. Šéf českej daviscupovej lavičky Jaroslav Navrátil vyrukuje s Jiřím Veselým, Lukášom Rosolom, Zdeňkom Kolářom a Jonášom Forejtkom. V sobotu i v nedeľu sa na antuke pražskej Sparty začne o 11.00 h. V Bratislave sa počas prvého júlového víkendu budú konať aj priateľské stretnutia mužov do 23 rokov a juniorov i junioriek do 16 rokov. Praha bude dejiskom duelu žien do 23 rokov, juniorov a junioriek do 18 i 14 rokov.



Slovenky ťahali vo všetkých troch súťažných fedcupových stretnutiach s Češkami za kratší koniec. Naposledy sa obe družstvá stretli vo februári 2011, zverenky kapitána Mateja Liptáka podľahli súperkám 2:3. Muži sa pokúsia odplatiť federálnemu rivalovi prehru 1:3 z marcového bratislavského kvalifikačného súboja o postup na finálový turnaj Davisovho pohára v Madride. Najväčší podiel na víťazstve Česka mal Jiří Veselý, ktorý vo dvojhrách zdolal Kovalíka i Martina.