Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Tenis

WIMBLEDON: Serena Williamsová druhou finalistkou dvojhry

Na snímke americká tenistka Serena Williamsová. Foto: TASR/AP

Osemnásobná šampiónka z trávy All England Clubu zdolala v druhom semifinále Češku Barboru Strýcovú hladko 6:1, 6:2.

Wimbledon 11. júla (TASR) - Americká tenistka Serena Williamsová bude v sobotu súperkou Rumunky Simony Halepovej vo finále ženskej dvojhry na grandslamovom turnaji vo Wimbledone.

Osemnásobná šampiónka z trávy All England Clubu zdolala v druhom semifinále Češku Barboru Strýcovú hladko 6:1, 6:2. Nasadená jedenástka bude bojovať o 24. titul z podujatí veľkej štvorky, ktorým by vyrovnala rekordný zápis Austrálčanky Margaret Courtovej.

Serena Williamsová proti Strýcovej naplno potvrdila úlohu favoritky. Skvele podávala aj returnovala, vďaka razantným úderom od základnej čiary tlačila súperku do defenzívy. V prvom sete dvakrát prelomila podanie Strýcovej, pre ktorú bol už postup medzi elitné wimbledonské kvarteto životný úspech.

V druhom dejstve držala Strýcová so súperkou krok iba do stavu 2:2. V ôsmom geme premenila Američanka hneď prvý mečbal. Pri vlastnom servise stratila v celom zápase iba tri fiftíny.

"Je skvelé byť jedenástykrát v kariére vo wimbledonskom singlovom finále. Teší ma, že každým zápasom sa zlepšujem a som na tom dobre aj fyzicky, nemám žiadne problémy s pohybom. Je pre mňa požehnanie, že môžem robiť to, čo milujem a hrať tenis."


"Myslím, že som v ňom dobrá. Už sa teším sa sobotňajší duel o titul. Simona Halepová bude tvrdý oriešok, hrá neuveriteľne. Budem musieť podať stopercentný výkon, aby som ju zdolala,"
povedala bývalá svetová jednotka v prvom pozápasovom rozhovore.



Ženy - dvojhra - semifinále:

Serena Williamsová (11-USA) - Barbora Strýcová (ČR) 6:1, 6:2