Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Tenis

Čepelová postúpila do finále dvojhry na turnaji ITF v St. Gaudens

Na snímke slovenská tenistka Jana Čepelová v 1. kole štvorhry na turnaji Empire Slovak Open. Foto: TASR/AP

V nedeľu bude bojovať o svoj šiesty singlový titul na úrovni ITF.

St. Gaudens 16. mája (TASR) - Slovenská tenistka Jana Čepelová sa prebojovala do finále dvojhry na 50-tisícovom antukovom turnaji ITF vo francúzskom Saint Gaudens. V semifinále si ako nasadená osmička poradila s Bieloruskou Aleksandrou Sasnovičovou v troch setoch 3:6, 6:3, 6:2.

V nedeľu bude Čepelová bojovať o svoj šiesty singlový titul na úrovni ITF, prvý od novembra 2013, keď získala cennú trofej v Dubaji. V prípade finálového víťazstva sa vo svetovom rebríčku WTA posunie zo 122. na 104. miesto. Jej súperkou bude lepšia zo súboja medzi Poľkou Magdou Linetteovou a Španielkou Mariou-Teresou Torrovou-Florovou. Na budúci týždeň čaká odchovankyňu košického tenisu kvalifikácia na druhý grandslam roka Roland Garros v Paríži.

Čepelová mála z postupu do finále v Saint Gaudens veľkú radosť. "Teší ma, že som dnes vyhrala dva ťažké zápasy. Oba som otáčala a bojovala som, aj keď môj tenis nebol najlepší. Bojujem o hlavnú súťaž Wimbledonu a zajtra sa budem usilovať dať do toho všetko," povedala pre TASR aktuálna slovenská päťka, ktorej výkony v tejto sezóne negatívne ovplyvnili zdravotné problémy. V januári v Austrálii prekonala zápal pľúc a na dvorce sa vrátila až v marci v kalifornskom Indian Wells.



Dvojhra - semifinále:

Jana ČEPELOVÁ (8-SR) - Aleksandra Sasnovičová (Biel.) 3:6, 6:3, 6:2