Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Tenis

Zverev skompletizoval semifinálové kvarteto

Na snímke nemecký tenista Alexander Zverev podáva proti Francúzovi Jeremym Chardym vo štvrťfinále dvojhry na OH 2020 v Tokiu 29. júla 2021. Foto: TASR/AP

Rus Daniil Medvedev vypadol vo štvrťfinále, keď ako druhý nasadený hráč nestačil na šestku pavúka Pabla Carrena-Bustu.

Tokio 29. júla (TASR) – Nemecký tenista Alexander Zverev skompletizoval štvoricu postupujúcich do semifinále olympijského turnaja v Tokiu. Štvrtý nasadený hráč si vo štvrťfinále dvojhry poradil s Francúzom Jeremym Chardym za 67 minút 6:4, 6:1.

Ako rozhodujúci pre víťazstvo v prvom sete sa ukázal už tretí gem, v ktorom Zverev vzal Chardyho podanie. Dostal sa do vedenia 3:1 a keďže obaja si v ďalšom priebehu prvého dejstva strážili servis, prvý set vyhral Nemec 6:4. Chardy sa síce pri svojom podaní dostal v úvode druhého setu do vedenia 1:0, no v ďalšom priebehu už dominoval Zverev. Ten zaznamenal v zápase celkovo 11 es a šiestimi víťaznými gemami za sebou vyhral druhé dejstvo jednoznačne 6:1. V semifinále sa stretne so svetovou jednotkou Novakom Djokovičom. Srb si vo štvrťfinálovom zápase poradil s Japoncom Keiom Nišikorim za hodinu a 22 minút 6:2, 6:0.

Djokovič mal ideálny vstup do zápasu, keď súperove podanie zlomil už v druhom geme. Svoj servis si postrážil a za stavu 5:2 brejkol súpera aj druhýkrát. Srb bol suverénny aj v druhom sete, v ktorom trikrát vzal Nišikorimu podanie, svoje si bez problémov postrážil a jednoznačný triumf zavŕšil kanárom.

„Som veľmi šťastný, bol to môj najlepší výkon na turnaji. Už sa poznám a viem, že čím ďalej postupujem na turnaji, tým lepšie hrám," povedal pre akreditované médiá Djokovič, ktorý sa lepšie vyrovnal aj s dusnom a vysokou teplotou.

„Je tu veľmi slabý vietor, ale vysoká vlhkosť a zároveň aj silné slnko, ktoré je v kombinácii s vlhkosťou brutálne," dodal.

Rus Daniil Medvedev vypadol vo štvrťfinále, keď ako druhý nasadený hráč nestačil na šestku pavúka Pabla Carrena-Bustu. Španielovi podľahol 2:6, 6:7 (5).

Carreno-Busta si v prvom sete postrážil podanie a za stavu 3:2 brejkol súpera. Podarilo sa mu to aj v 8. geme a prvý set získal pomerne jednoznačne 6:2. Druhé dejstvo bolo spočiatku v réžii Medvedeva, ktorý viedol 3:1 aj 4:2. Španiel síce otočil na 5:4, no napokon musel o víťazovi druhého setu rozhodnúť tajbrejk. Carreno-Busta v ňom viedol 3:0 a hoci Medvedev postupne vyrovnal na 5:5, nasledujúce dva body získal Španiel.

V semifinále narazí na dvanásteho nasadeného Karena Chačanova. Rus štartujúci pod hlavičkou národného olympijského výboru vo štvrťfinále zdolal štrnástku podujatia Francúza Uga Humberta v troch setoch 7:6 (4), 4:6 a 6:3.

V prvom sete si obaja hráči držali servis až do tajbrejku, v ktorom Chačanov odskočil na 4:1 a náskok si ustrážil. O osude druhého dejstva rozhodol brejk Humberta už v prvej hre, postupujúceho tak určil rozhodujúci tretí set. V ňom ruský tenista zobral súperovi podanie vo štvrtom geme a za stavu 5:3 premenil hneď prvý mečbal.

muži - dvojhra - štvrťfinále:



Novak Djokovič (Srb.-1) - Kei Nišikori (Jap.) 6:2, 6:0
Karen Chačanov (ROC-12) - Ugo Humbert (Fr.-14) 7:6 (4), 4:6, 6:3
Pablo Carreno-Busta (Šp.-6) - Daniil Medvedev (Rus.-2) 6:2, 7:6 (5)