Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Tenis

Cibulková bez problémov zdolala v Antverpách K. Bondarenkovú

Slovenská tenistka Dominika Cibulková. Foto: TASR/AP

V druhom kole sa stretne s ďalšou kvalifikantkou Indy de Vroomeovou z Holandska, ktorá senzačne vyradila Cvetanu Pironkovovú.

Antverpy 11. februára (TASR) - Slovenská tenistka Dominika Cibulková postúpila do osemfinále turnaja WTA v belgických Antverpách. V stredajšom dueli 1. kola nedala šancu Ukrajinke Kateryne Bondarenkovej a za 64 minút ju zdolala 6:1, 6:2.

Šestka turnaja odohrala prvý zápas od štvrťfinále Australian Open, v ktorom prehrala so svetovou jednotkou Serenou Williamsovou z USA. Cibulková vynechala zápas Fed Cupu v Holandsku, ktorý Slovenky prehrali a čaká ich baráž o svetovú skupinu.

"Pred zápasom som toho veľa neočakávala. Bol to môj prvý duel po pár týždňoch a v úplne iných podmienkach ako v Melbourne. Trénovala som tu štyri dni a môj tréner mi len povedal, aby som hrala čo najlepšie. A všetko, čo som urobila mi fungovalo," povedala po zápase Cibulková, ktorá sa v druhom kole stretne s ďalšou kvalifikantkou Indy de Vroomeovou z Holandska.



dvojhra - 1. kolo:
Dominika CIBULKOVÁ (6-SR) - Kateryna Bondarenková (Ukr.) 6:1, 6:2, Mona Barthelová (Nem.) - Klaartje Liebensová (Belg.) 6:2, 6:0, Kristina Mladenovicová (Fr.) - Silvia Soler Espinosová (Šp.) 6:2, 1:0, skreč Espinosová, Karolína Plíšková (8-ČR) - Mirjana Lučičová-Baroniová (Chorv.) 6:4, 7:6 (5), Indy de Vroomeová (Hol.) - Cvetana Pironkovová (Bul.) 5:7, 6:3, 6:3,Monica Niculescuová (Rum.) - Kirsten Flipkensová (Belg.) 6:3, 6:2, Carla Suarezová Navarrová (5-Šp.) - Camila Giorgiová (Tal.) 1:6, 6:2, 6:4