Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Tenis

Rybárikovej v Paríži skrečovala U. Radwaňská, Čepelová vypadla

Slovenská tenistka Magdaléna Rybáriková odvracia loptičku Poľke Urszule Radwaňskej Foto: TASR/AP

O najväčšie prekvapenie spomedzi našich tenistov a tenistiek sa v 1. kole Roland Garros postaral Martin Kližan, ktorý vyradil Japonca Nišikoriho. Vo štvorhre však skončil už v 1. kole.

Paríž 27. mája (TASR) - Slovenská tenistka Magdaléna Rybáriková postúpila na grandslamovom turnaji Roland Garros v Paríži do druhého kola. V prvom otočila nepriaznivo sa vyvíjajúci duel s Poľkou Urszulou Radwaňskou, za stavu 4:6, 6:4 a 3:0 jej súperka zápas skrečovala. Stretnutie trvalo 1:35 h. Ďalšou súperkou Rybárikovej bude Španielka Maria-Teresa Torrová-Florová.

V prvom sete si obe tenistky držali servis až do stavu 5:4 pre Radwaňskú, ktorá si ale v desiatej hre pri podaní súperky vypracovala tri setbaly a ten posledný premenila na zisk úvodného dejstva. V druhom si Rybáriková vypracovala náskok 2:0 a hoci Poľka ešte dokázala vyrovnať na 3:3, záver setu už patril slovenskej reprezentantke. V rozhodujúcom sete Rybáriková vďaka dvom brejkom odskočila na 3:0 a súperka vzápätí duel vzdala.

Vo vzájomnej bilancii s U. Radwaňskou tak vedie Rybáriková už 3:1 a postupom do 2. kola vyrovnala svoje kariérne maximum na parížskej antuke. Predtým sa cez prvú prekážku dostala aj v rokoch 2008, 2009, 2010 a 2013.

Čepelovú stopla Hercogová


Slovenská tenistka Jana Čepelová neuspela v 1. kole dvojhry na grandslamovom turnaji Roland Garros v Paríži. Zverenka trénera Martina Zathureckého prehrala so Slovinkou Polonou Hercogovou hladko v dvoch setoch 2:6 a 3:6. Vo francúzskej metropole nenadviazala na vystúpenie z vlaňajška, keď postúpila do 2. kola.

Slovenka Jana Čepelová
Foto: TASR/AP
Čepelovej nevyšiel úvod zápasu, keď dvakrát stratila podanie a Hercogová si vybudovala rozhodujúci náskok 3:0. V druhom dejstve sa Slovinka po rýchlom brejku ujala vedenia 3:1 a zápas už dotiahla do úspešného konca. Čepelová postúpila začiatkom apríla do finále turnaja WTA na zelenej antuke v americkom Charlestone, odvtedy však prežíva výsledkovú krízu. V Madride ani v Ríme nepostúpila do hlavnej súťaže, v Norimbergu stroskotala hneď na úvodnej prekážke.

Čepelová tvrdí, že zápas nebol taký jednoznačný, ako ukazuje konečný výsledok. "Myslím si, že skóre neukazuje, aký to bol zápas. Dosť veľa gemov pri jej servise bolo veľmi vyrovnaných. Škoda gemu za stavu 0:3, boli tam samé zhody a výhody. Vedela som, čo mám zlepšiť a druhý set bol už iný. Škoda loptičky za stavu 1:1, ktorá dopadla na čiaru, no rozhodcovia zapískali aut. V poslednom období nehrám v optimálnej pohode. Veľmi ma vyčerpal Fed Cup v Kanade, navyše som trochu alergická na lepok. Prešla som na bezlepkovú stravu, uvidíme, čí mi to pomôže," povedala Slovenka pre RTVS.

Cibulková dala kanára


Slovenská tenistka Dominika Cibulková sa teší po výhre nad domácou Francúzkou Virginie Razzanovou v 1. kole ženskej dvojhry na grandslamovom turnaji Roland Garros v Paríži 26. mája 2014.
Foto: TASR/AP
Slovenská tenistka Dominika Cibulková sa prebojovala do 2. kola dvojhry na grandslamovom turnaji Roland Garros v Paríži. Semifinalistka z roku 2009 si v úvodnom kole ako nasadená deviatka poradila s domácou Francúzkou Vírginie Razzanovou v dvoch setoch 7:5, 6:0. Ďalšou súperkou finalistky tohtoročného Australian Open bude Rakúšanka Tamira Paszeková, s ktorou má priaznivú bilanciu 1:0.

Cibulková i Razzanová si až do stavu 3:3 suverénne vyhrávali svoje podania. Francúzka potom vďaka sérii bekhendových winnerov súperku dvakrát brejkla, no Slovenka vždy dokázala kontrovať a v koncovke setu slávila úspech. Za stavu 6:5 premenila po dvojchybe Razzanovej v poradí druhý setbal. V druhom dejstve Cibulková vďaka agresívnej hre ovládla dvorec Suzanne Lenglenovej, po dvoch brejkoch si vybudovala náskok 4:0 a Francúzke napokon uštedrila "kanára". Vzájomnú bilanciu tak upravila na 3:2, všetky predchádzajúce duely sa hrali na harde.

Cibulková priznala, že zápas proti Razzanovej nebol ľahký. "Je ťažké nastúpiť do prvého kola na grandslame a navyše hrať proti domácej hráčke. Je tam aj nervozita a všetko, čo k tomu patrí. Som veľmi rada, že som hrala prvý zápas na mojom obľúbenom kurte Suzanne Lenglenovej. V prvom sete hrala dobre, ale ja som zmenila nejaké taktické veci. Dnes som sa na kurte prvýkrát od ukončenia "betónovej" časti sezóny cítila veľmi dobre a trochu som sa s antukou zžila. Takýto zápas som potrebovala vyhrať, prechod nebol ľahký. Som rada, že som to zvládla," uviedla Cibulková na svojej oficiálnej webovej stránke.

Slováci na French Open


Hantuchová vyradila talentovanú Jakšičovú


Slovenská tenistka Daniela Hantuchová
Foto: TASR/AP
Slovenská tenistka Daniela Hantuchová sa prebojovala do 2. kola dvojhry na grandslamovom turnaji Roland Garros. V prvom kole si na parížskej antuke ako nasadená tridsaťjednotka poradila s talentovanou Srbkou Jovanou Jakšičovou po trojsetovej bitke 2:6, 6:2 a 6:4.

Zverenka švédskeho trénera Petra Lundgrena prehrávala v rozhodujúcom dejstve 3:4 a mala brejk dolu, no potom získala tri gemy v rade. Po skvelom stopbale premenila v poradí druhý mečbal. Jej ďalšou súperkou bude domáca Francúzka Claire Feuersteinová. Hantuchová štartuje v Paríži už po dvanásty raz, jej singlovým maximom je osemfinále.

Hantuchová po postupe do 2. kola neskrývala spokojnosť. "Som veľmi šťastná, že som dnes v Paríži zvíťazila. Jovana hrala veľmi dobre. Neverím, že už po dvanásty raz hrám na Roland Garros, veľmi si to vážim a užívam každú minútku. Ďakujem všetkým fanúšikom za podporu," uviedla Hantuchová prostredníctvom facebooku.

Na margo zápasu bývalá svetová päťka uviedla. "Po prvom sete mi nebolo všetko jedno. Snažila som sa využiť svoje skúsenosti, hrať agresívnejšie a viac chodiť na sieť, čo bol kľúč k úspechu. V grandslamoch prvé zápasy nikdy nie sú moc krásne. Každý chce vyhrať, je to hlavne o bojovnosti a schopnosti prekonať krízové stavy," dodala Hantuchová pre RTVS.

Schmiedlová otočila s Ťie Čeng


Anna Schmiedlová
Foto: TASR/AP
Slovenská tenistka Anna Karolína Schmiedlová sa rovnako ako jej krajanka Daniela Hantuchová prebojovala do 2. kola dvojhry na grandslamovom turnaji Roland Garros. V prvom kole na parížskej antuke zdolala skúsenú Číňanku Ťie Čeng v troch setoch 6:7 (2), 6:3, 6:4.

Schmiedlová po neúspešnom tajbrejku prehrávala na začiatku druhého dejstva 0:2, no podarilo sa jej otočiť nepriaznivý vývoj. V 2. kole sa stretne s bývalou svetovou jednotkou a nasadenou dvadsaťdeviatkou Američankou Venus Williamsovou. Schmiedlová sa pred Roland Garros dostala do výbornej formy. Najskôr vyhrala turnaj ITF EMPIRE Slovak Open v Trnave, následne postúpila do finále kvalitne obsadeného podujatia v Prahe.

Schmiedlová mala toho po zápase plné zuby. "Zatiaľ všetky moje zápasy na grandslamoch boli ťažké trojseťáky. Možno som čakala, že Ťie Čeng na antuke nebude hrať až tak dobre, no kalkulovala som blbo. Potvrdila, že je výbornou hráčkou. Musela som vybehať ťažké výmeny, aby som ju pretlačila," povedala zverenka trénera Milana Martinca pre RTVS.

Kližan senzačne vyradil Nišikoriho


Slovenský tenista Martin Kližan sa v 1. kole dvojhry na grandslamovom turnaji Roland Garros v Paríži postaral o veľké prekvapenie. Po výbornom výkone vyradil nasadenú deviatku a finalistu podujatia Masters 1000 v Madride Japonca Keiho Nišikoriho v troch setoch 7:6 (4), 6:1, 6:2.

Slovenský tenista Martin Kližan odvracia loptičku Japoncovi Keiovi Nišikorimu v 1. kole grandslamového tenisového turnaja Roland Garros
Foto: TASR/AP
Držiteľ singlového titulu z Mníchova a víťaz štvorhry na turnaji v Nice po druhý raz v kariére zdolal na grandslamovej pôde hráča svetovej Top ten. Na US Open 2012 v 2. kole získal skalp Francúza Jo-Wilfrieda Tsongu. Jeho ďalším súperom v Paríži bude Holanďan Robin Haase, s ktorým ma negatívnu bilanciu 1:2, vlani ho však pokoril na antuke v marockej Casablance.

Kližanovi vyšiel úvod zápasu s Nišikorim a po rýchlom brejku sa ujal vedenia 2:0. Japonec v ďalších minútach otočil na 5:3 a išiel podávať na víťazstvo v sete, Kližan si však vynútil tajbrejk, v ňom slávil úspech a v ďalšom priebehu zápasu úplne ovládol dvorec. Zverenec trénera Martina Damma ťažil z výborného pohybu po kurte, skvele podával i returnoval a pri dlhších výmenách od základnej čiary dokázal Nišikoriho zatlačiť do defenzívy. Za stavu 5:2 premenil v treťom sete hneď prvý mečbal.

Kližan na margo duelu s Nišikorim uviedol. "Vedel som, že Nišikori skrečoval zápas s Nadalom vo finále turnaja v Madride. Neviem však posúdiť, do akej miery bolo jeho zranenie vážne a či ovplyvnilo jeho dnešný výkon. Keď servoval, videl som, že sa trochu chytá za chrbát. Pri dlhých výmenách však predvádzal kvalitný tenis," povedal víťaz juniorky na Roland Garros z roku 2006 pre akreditované médiá.

Nišikori bol zo svojho výkonu veľmi sklamaný. "V prvom sete som hral útočne a nerobil som priveľa nevynútených chýb. Škoda, že sa mi nepodarilo zužitkovať vedenie 5:3, zápas sa mohol vyvíjať úplne ináč. Na turnajoch v Európe pred Roland Garros som hral veľmi dobre, o to viac ma mrzí, že s Parížom sa lúčim už po 1. kole. Malou útechou je akurát to, že som zápas dohral a neutrpel som žiadne ďalšie zranenie," povedal Japonec pre oficiálnu stránku ATP.

Mečíř ml. prehral v 1. kole dvojhry s Kamkem


Slovenský tenista Miloslav Mečíř ml. neuspel v 1. kole dvojhry na grandslamovom turnaji Roland Garros V Paríži. V pozícii kvalifikanta podľahol vo vyrovnanom zápase Nemcovi Tobiasovi Kamkemu v troch setoch 5:7, 6:7 (2), 6:7 (1).

Slovenský tenista Miloslav Mečíř ml. odvracia loptičku Nemcovi Tobiasovi Kamkemu v 1. kole grandslamového tenisového turnaja Roland Garros
Foto: TASR/AP
Napriek prehre dosiahol syn olympijského šampióna zo Soulu 1988 a kapitána slovenskej daviscupovej reprezentácie Miloslava Mečířa vo francúzskej metropole životný úspech. Po prvý raz v kariére postúpil na niektorom z podujatí veľkej štvorky do hlavnej súťaže. Z Paríža si odnáša 25 bodov do svetového rebríčka ATP Entry a v jeho novom vydaní by mal prvýkrát figurovať v elitnej svetovej dvestovke.

Mečíř ml. mal prvý set duelu s Kamkem dobre rozohratý, keď viedol 5:3 a mal výhodu podania, Nemec však následne získal štyri gemy v rade. V druhom dejstve si obaja hráči držali svoje podania a tak na rad prišiel tajbrejk, v ktorom dominoval Kamke. V treťom sete za stavu 3:3 zápas prerušili pre dážď. Opäť sa rozhodovalo až v tajbrejku, v ktorom Mečíř junior získal iba jedinú loptičku.


Lacko na centri nestačil Federerovi


Lukáš Lacko odvracia úder proti Rogerovi Federerovi
Foto: TASR/AP
Slovenský tenista Lukáš Lacko neuspel v 1. kole dvojhry na grandslamovom turnaji Roland Garros. V 1. kole prehral so štvrtým nasadeným Švajčiarom a šampiónom z parížskej antuky z roku 2009 Švajčiarom Rogerom Federerom hladko v troch setoch 2:6, 4:6, 2:6.

V úvodnom dejstve držal Lacko s grandslamovžm rekordérom krok iba do stavu 2:2. O osude druhého dejstva rozhodol piaty gem, v ktorom Federer prelomil podanie slovenskej dvojky. Tretí set už bol jasnou záležitosťou Švajčiara, ktorý si po dvoch brejkoch vybudoval rozhodujúci náskok 5:1.

Lacko si želal na úvod prijateľnejšieho súpera. "Na centri v Paríži som hral prvýkrát. Radšej by som hral na menšom dvorci a proti prijateľnejšiemu súperovi, akým je Roger," povedal pre RTVS zverenec trénera Ladislava Simona, ktorý po návrate z Paríža začne s prípravou na trávnatú časť sezóny.

Federer bol po suverénnom postupe do 2. kola spokojný. "Dôležité bolo, že som hral od úvodných minút útočne a agresívne. Mohol som sa dnes spoľahnúť aj na kvalitné podanie," povedal v prvom interview priamo na kurte Švajčiar, ktorého od začiatku roka trénuje dvojnásobný wimbledonský šampión Švéd Stefan Edberg.

Kližan s Thiemom v debli vypadli


Slovenský tenista Martin Kližan s Rakúšanom Dominicom Thiemom prehrali v 1. kole štvorhry na grandslamovom turnaji Roland Garros v Paríži s americko-nemeckým párom Nicholas Monroe, Simon Stadler v dvoch setoch 3:6 a 5:7.


muži - štvorhra - 1. kolo:
Nicholas Monroe, Simon Stadler (USA/Nem.) - Martin KLIŽAN, Dominic Thiem (SR/Rak.) 6:3, 7:5

dvojhra - 1. kolo - muži:

Tobias Kamke (Nem.) - Miloslav MEČÍŘ ml. (SR) 7:5, 7:6 (2), 7:6 (1), Martin KLIŽAN (SR) - Kei Nišikori (9-Jap.) 7:6 (4), 6:1, 6:2, Roger Federer (4-Švajč.) - Lukáš LACKO (SR) 6:2, 6:4, 6:2 , Benoit Paire (Fr.) - Alejandro Falla (Kol.) 6:3, 6:4, 7:6 (4), Kenny De Schepper (Fr.) - Albert Montanes (Šp.) 3:1, Montanes vzdal, Gilles Simon (29-Fr.) - Ante Pavič (Chorv.) 6:1, 6:1, 6:3, Michail Kukuškin (Kaz.) - Nicolas Mahut (Fr.) 6:3, 6:7 (4), 6:3, 6:4, Marin Čilič (25-Chorv.) - Pablo Andujar (Šp.) 6:0, 6:3, 7:6 (6), Jiří Veselý (ČR) - Lukáš Rosol (ČR) 6:2, 7:6 (6), 7:5, Marcel Granollers (Šp.) - Ivan Dodig (Chorv.) 2:2 Dodig vzdal, Robin Haase (Hol.) - Nikolaj Davydenko (Rus.) 7:5, 6:4, 6:2, Tejmuraz Gabašvili (Rus.) - Vasek Pospisil (30-Kan.) 6:4, 6:2, 6:3, Jürgen Melzer (Rak.) - David Goffin (Bel.) 6:4, 5:7, 7:5, 6:4, Novak Djokovič (2-Srb.) - Joao Sousa (Por.) 6:1, 6:2, 6:4, Feliciano Lopez (26-Šp.) - Damir Dzumhur (BaH) 6:3, 7:6 (8), 6:3, Roberto Bautista (27-Šp.) - Paolo Lorenzi (Tal.) 6:3, 7:5, 6:2, Alejandro Gonzalez (Kol.) - Michael Russell (USA) 6:2, 6:4, 6:7 (6), 6:1, Tommy Robredo (17-Šp.) - James Ward (V.Brit.) 4:6, 6:4, 6:2, 6:4, Donald Young (USA) - Dudi Sela (Izr.) 6:1, 2:6, 6:1, 6:0, Dominic Thiem (Rak.) - Paul-Henri Mathieu (Fr.) 6:4, 7:6 (3), 6:2, Facundo Bagnis (Arg.) - Julien Benneteau (Fr.) 6:1, 6:2, 1:6, 3:6, 18:16, Ernests Gulbis (18-Lot.) - Lukasz Kubot (Poľ.) 4:6, 6:4, 7:5, 6:1, Adrian Mannarino (Fr.) - Lu Yen-Hsun (Taiwan) 6:2, 6:1, 6:1, Thomaz Bellucci (Braz.) - Benjamin Becker (Nem.) 6:2, 6:4, 3:6, 4:6, 6:2, Fabio Fognini (14-Tal.) - Andreas Beck (Nem.) 6:4, 6:4, 6:1, Rafael Nadal (1-Šp.) - Robby Ginepri (USA) 6:0, 6:3, 6:0, Guillermo Garcia-Lopez (Šp.) - Stanislas Wawrinka (3-Švaj.) 6:4, 5:7, 6:2, 6:0, Leonardo Mayer (Arg.) - James Duckworth (Aus.) 5:7, 6:2, 6:4, 7:6 (2), Andreas Seppi (32-Tal.) - Santiago Giraldo (Kolum.) 6:3, 7:5, 6:3, Ivo Karlovič (Chorv.) - Grigor Dimitrov (11-Bulh.) 6:4, 7:5, 7:6 (4), Carlos Berlocq (Arg.) - Lleyton Hewitt (Aus.) 3:6, 6:2, 6:1, 6:4, Philipp Kohlschreiber (28-Nem.) - Pere Riba (Šp.) 7:5, 6:4, 6:1, David Ferrer (5-Šp.) - Igor Sijsling (Hol.) 6:4, 6:3, 6:1, Axel Michon (Fr.) - Bradley Klahn (USA) 6:1, 6:7 (4), 5:7, 6:1, 6:4, Kevin Anderson (19-JAR) - Stephane Robert (Fr.) 7:5, 6:3, 6:4, Juan Monaco (Arg.) - Lucas Pouille (Fr.) 6:3, 6:1, 6:4, Dušan Lajovič (Srb.) - Federico Delbonis (Arg.) 6:3, 6:2, 6:3, Pablo Cuevas (Urug.) - Matthew Ebden (Aus.) 6:1, 6:2, 6:3, Andreas Haider-Maurer (Rak.) - Daniel Brands (Nem.) 4:6, 4:6, 6:2, 6:3, 6:4, Simone Bolelli (Tal.) - Andrea Arnaboldi (Tal.) 6:4, 6:4, 6:2, Jack Sock (USA) - Nicolas Almagro (21-Šp.) 5:0 Almagro vzdal, Richard Gasquet (12-Fr.) - Bernard Tomič (Aus.) 6:2, 6:1, 7:5, Denis Istomin (Uzb.) - Sergij Stachovskij (Ukr.) 6:3, 6:4, 2:6, 6:3,Andy Murray (7-V.Brit.) - Andrej Golubev (Kaz.) 6:1, 6:4, 3:6, 6:3, Fernando Verdasco (24-Šp.) - Michael Llodra (Fr.) 6:2, 7:6 (4), 7:6 (3), Gael Monfils (23-Fr.) - Victor Hanescu (Rum.) 6:2, 4:6, 6:4, 6:2,Marinko Matosevic (Austr.) - Dustin Brown (Nem.) 7:6 (5), 6:4, 6:7 (1), 7:5, Jan-Lennard Struff (Nem.) - Albano Olivetti (Fr.) 6:1, 6:4, 6:4


dvojhra - 1. kolo - ženy

Magdaléna RYBÁRIKOVÁ (SR) - Urszula Radwaňská (Poľ.) 4:6, 6:4, 3:0 - skreč Radwaňská, Polona Hercogová (Slov.) - Jana ČEPELOVÁ (SR) 6:2, 6:3, Dominika CIBULKOVÁ (9-SR) - Virginie Razzanová (Fr.) 7:5, 6:0, Anna Karolína SCHMIEDLOVÁ (SR) - Ťie Čeng (Čína) 6:7 (2), 6:3, 6:4, Daniela HANTUCHOVÁ (31-SR) - Jovana Jakšičová (Srb.) 2:6, 6:2, 6:4, Timea Bacsinszká (Švajč.) - Maryna Zanevská (Ukr.) 6:1, 6:4, Sabine Lisická (16-Nem.) - Fiona Ferrová (Fr.) 6:1, 7:5, Mona Barthelová (Nem.) - Karin Knappová (Tal.) 6:4, 6:0, Maria Šarapovová (7-Rus.) - Ksenia Pervaková (Rus.) 6:1, 6:2, Flavia Pennettová (12-Tal.) - Patricia Mayrová-Achleitnerová (Rak.) 6:2, 6:2, Jaroslava Švedovová (Kaz.) - Lauren Davisová (USA) 3:6, 7:5, 6:4, Tamira Paszeková (Rak.) - Alison Van Uytvancková (Belg.) 6:2, 7:6 (5), Eugenie Bouchardová (18-Kan.) - Shahar Peer (Izr.) 6:0, 6:2, Jelena Vesninová (32-Rus.) - Christina Mchaleová (USA) 7:6 (0), 4:6, 6:3, Alize Cornetová (20-Fr.) - Ashleigh Bartyová (Aus.) 6:2, 6:1, Stefanie Vögelová (Švaj.) - Anna-Lena Friedsamová (Nem.) 6:7 (3), 7:5, 6:2, Samantha Stosurová (19-Aus.) - Monica Puigová (Portoriko) 6:1, 6:1, Paula Ormaecheová (Arg.) - Romina Oprandiová (Švaj.) 7:5, 6:2, Karolína Plíšková (ČR) - Mathilde Johanssonová (Fr.) 6:1, 7:6 (5), Julia Görgesová (Nem.) - Michelle Larcher de Britová (Por.) 6:2, 6:3, Pauline Parmentierová (Fr.) - Roberta Vinciová (17-Tal.) 3:6, 6:3, 6:2, Andrea Petkovicová (28-Nem.) - Misaki Doiová (Jap.) 6:3, 6:3, Petra Kvitová (5-ČR) - Zarina Dijasová (Kaz.) 7:5, 6:2, Marina Erakovicová (N.Zéland) - Naďa Kičenoková (Ukr.) 6:2, 6:1, Taylor Townsendová (USA) - Vania Kingová (USA) 7:5, 6:1, Kurumi Naraová (Jap.) - Anna Tatišviliová (USA) 6:1, 6:4, Simona Halepová (4-Rum.) - Alisa Klejbanovová (Rus.) 6:0, 6:2, Svetlana Kuznecovová (27-Rus.) - Sofia Šapatavová (Gruz.) 6:3, 6:1, Camila Giorgiová (Tal.) - Bojana Jovanovská (Srb.) 6:4, 6:3, Heather Watsonová (V. Brit.) - Barbora Záhlavová Strýcová (ČR) 6:3, 6:4, Teliana Pereirová (Braz.) - Luksika Kumkhumová (Thaj.) 4:6, 6:1, 6:1, Kiki Bertensová (Hol.) - Alexandra Cadantuová (Rum.) 7:6 (5), 6:1, Anastasia Pavľučenková (24-Rus.) - Kimiko Dateová-Krummová (Jap.) 6:3, 0:6, 6:2, Alison Riskeová (USA) - Mirjana Lučičová-Baroniová (Chorv.) 7:6 (2), 6:3, Sorana Cirsteaová (26-Rum.) - Aleksandra Wozniaková (Kan.) 6:7 (3), 7:5, 6:2, Silvia Solerová Espinosová (Šp.) - Chanelle Scheepersová (JAR) 6:2, 6:3, Jelina Svitolinová (Ukr.) - Petra Martičová (Chorv.) 5:0 - Martičová vzdala, Sloane Stephensová (15-USA) - Šuaj Pcheng (Čína) 6:4, 7:6 (8), Yanina Wickmayerová (Bel.) - Caroline Wozniacka (13-Dán.) 7:6 (5), 4:6, 6:2, Ana Ivanovičová (11-Srb.) - Caroline Garciová (Fr.) 6:1, 6:3, Jelena Jankovičová (6-Srb.) - Sharon Fichmanová (Kan.) 5:7, 6:1, Maria Teresa Torrová (Šp.) - Klára Koukalová (30-ČR) 7:6 (4), 6:2, Julia Glušková (Izr.) - Donna Vekičová (Chorv.) 7:5, 2:6, 6:4, Dinah Pfizenmaierová (Nem.) - Estrella Cabezová Candelová (Šp.) 4:6, 6:3, 6:3, Kirsten Flipkensová (21-Bel.) - Danka Koviničová (Č.Hora) 7:6 (6), 6:2, Jekaterina Makarovová (22-Rus.) - Shelby Rogersová (USA) 6:2, 6:3, Coco Vandewegheová (USA) - Iveta Melzerová (ČR) 7:6 (6), 6:2, Lucie Šafářová (23-ČR) - Mandy Minellová (Lux.) 6:3, 7:5, Casey Dellacquaová (Austr.) - Lourdes Dominguezová Linová (Šp.) 7:5, 6:3