Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Tenis

VIDEO: Dominika Cibulková postúpila do druhého kola turnaja v Moskve

Slovenská tenistka Dominika Cibulková Foto: TASR/AP

V úvodnom kole si poradila s domácou tenistkou Jelenou Vesninovou za 97 minút 7:5, 6:1.

Moskva 19. októbra (TASR) - Slovenská tenistka Dominika Cibulková sa prebojovala do 2. kola dvojhry na turnaji WTA o Kremeľský pohár v Moskve. V úvodnom kole si poradila s domácou Ruskou Jelenou Vesninovou za 97 minút 7:5, 6:1. V úvodnom sete otočila z 2:5, v deviatom geme odvrátila setbal. Vzájomnú bilanciu s deblovou špecialistkou vyrovnala na 3:3.

Cibulkovej ďalšou súperkou bude piata nasadená Španielka Carla Suarezová Navarrová. Zverenka trénera Mateja Liptáka získala v roku 2011 v Moskve svoj prvý titul na okruhu WTA, v semifinále vtedy dovolila uhrať Vesninovej iba dva gemy. Turnaj v ruskej metropole je pre Cibulkovú posledným v sezóne, ktorú poznačila operácia achilovky a takmer štvormesačná pauza.



Slovenka bola rada, že po nevydarenom začiatku duelu s Vesninovou sa postupne dostala do správneho tempa. "Bol to môj prvý zápas na tohtoročnom Kremeľskom pohári a v úvode som sa na dvorci hľadala. Od stavu 2:5 som však začala hrať aktívnejšie a loptičky z mojej rakety smerovali viac k čiaram. Menila som rytmus hry a dobre som čítala podanie súperky," citovala slová Cibulkovej oficiálna stránka turnaja.

Na margo zápasu 2. kola proti Suarezovej Navarrovej uviedla. "Hrali sme spolu pred pár týždňami na turnaji v Tokiu. Bol to vyrovnaný zápas, oba sety som vyhrala 6:4. Verím, že ak predvediem dobrý tenis, mám šancu ju opäť zdolať," dodala Cibulková, ktorá má so Španielkou priaznivú bilanciu 3:0, doposiaľ s ňou nestratila ani jediný set.

Dvojhra - 1. kolo:
Dominika CIBULKOVÁ (SR) - Jelena Vesninová (Rus.) 7:5, 6:1
Irina Beguová (7-Rum.) - Cvetana Pironkovová (Bul.) 1:6, 7:6 (2), 6:2
Svetlana Kuznecovová (Rus.) - Kateřina Siniaková (ČR) 6:0, 6:3
Lesia Curenková (Ukr.) - Aleksandra Kruničová (Srb.) 6:3, 6:1