Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Tenis

Žreb Australian Open bol pre našich výborný, Cibulková má Flipkensovú

Ilustračná foto. Foto: TASR

Cibulková má zatiaľ s Flipkensovou priaznivú bilanciu 3:2, vlani ju zdolala v dvoch setoch na harde v Tokiu.

Melbourne 16. januára (TASR) - Slovenská tenistka Dominika Cibulková odštartuje cestu za obhajobou vlaňajšieho finále na grandslamovom turnaji Australian Open v Melbourne ako nasadená jedenástka duelom proti Belgičanke Kirsten Flipkensovej. Jana Čepelová si na úvod zmeria sily s nasadenou dvadsaťosmičkou Ukrajinkou Elinou Svitolinovou. Rozhodol o tom piatkový žreb.



Magdaléna Rybáriková si skríži rakety s Chorvátkou Anou Konjuhovou. Danielu Hantuchovú, semifinalistku z roku 2008, čaká Číňanka Saj Saj Čchang. Anna Karolína Schmiedlová nastúpi proti Juhoafričanke Chanelle Scheepersovej. Martin Kližan sa ako nasadená tridsaťdvojka stretne s Japoncom Tacumom Itom. Lukáša Lacka preverí Argentínčan Maximo Gonzalez.

Cibulková má zatiaľ s Flipkensovou priaznivú bilanciu 3:2, vlani ju zdolala v dvoch setoch na harde v Tokiu. Čepelová prehráva so Svitolinovou na zápasy 1:2. Schmiedlová podľahla Scheepersovej v roku 2013 na antuke v rakúskom Bad Gasteine. Šancu postúpiť do hlavnej súťaže má ešte Kristína Kočová, neuspela však v piatok v druhom kole kvalifikácie.
Viac sa dočítate TU.


Najvyššie nasadeného hráča v pavúku mužskej dvojhry Srba Novaka Djokoviča, štvornásobného víťaza z Melbourne, otestuje kvalifikant. Obhajca titulu Švajčiar Stan Wawrinka sa stretne s Turkom Marselom Ilhanom. Jeho krajana grandslamového rekordéra Rogera Federera čaká Lu Yen-Hsun z Taiwanu. Španiel Rafael Nadal nastúpi proti Rusovi Michailovi Južnému. Obhajkyňa titulu v ženskej dvojhre Číňanka Na Li vlani v septembri ukončila kariéru. Najvyššie nasadená svetová jednotka Američanka Serena Williamsová bude čeliť Belgičanke Alison Van Uytvanckovej. K šlágrom bude patriť duel medzi dvojnásobnou šampiónkou Bieloruskou Victoriou Azarenkovou a Američankou Sloane Stephensovou.