Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Tenis

Djokovič bude opäť svetovou jednotkou: Veľa to znamená

Srbský tenista Novak Djokovič sa teší po výhre v zápase zelenej skupiny nad Holgerom Runem z Dánska na turnaji majstrov v Turíne v nedeľu 12. novembra 2023. Foto: TASR/AP

Bol to veľmi emocionálny a náročný duel. Dôležitosť zápasu vytvorila tlak a pozornosť. Veľa pre mňa znamená, že budem svetovou jednotkou, povedal po stretnutí spokojný Djokovič podľa AFP.

Turín 13. novembra (TASR) - Srbský tenista Novak Djokovič úspešne vykročil za obhajobou titulu na turnaji majstrov v Turíne. V zelenej skupine zdolal Dána Holgera Runeho po trojsetovom boji 7:6 (4), 6:7 (1), 6:3 a rok zakončí ako svetová jednotka. V úvodnom dueli prestížneho podujatia zvíťazil domáci Talian Jannik Sinner nad Grékom Stefanosom Tsitsipasom 6:4, 6:4.

Rune začal proti Djokovičovi aktívne, snažil sa diktovať tempo výmen a tlačiť Srba do defenzívy. V piatom geme prelomil podanie súpera, no Djokovič hneď vzápätí kontroval rebrejkom a o osude prvého setu napokon rozhodol tajbrejk. V ňom mal navrch líder svetového rebríčka, ktorý po víťaznom forhendovom returne premenil hneď prvý setbal.

Rune sa rýchlo otriasol a na začiatku druhého dejstva sa ujal vedenia 2:0. Djokovič však vyrovnal na 2:2 a opäť prišiel na rad tajbrejk, v ktorom Rune dominoval. Aj vďaka dvom nevynúteným chybám Djokoviča na sieti odskočil Srbovi na 6:0 a pri vlastnom servise využil druhý setbal. V rozhodujúcom dejstve mal však navrch 24-násobný grandslamový šampión, ktorý dvakrát prelomil podanie Runeho a zápas zakončil čistou hrou pri vlastnom servise.

"Bol to veľmi emocionálny a náročný duel. Dôležitosť zápasu vytvorila tlak a pozornosť. Veľa pre mňa znamená, že budem svetovou jednotkou. Mohli ste to vidieť z môjho správania sa na kurte. Preciťoval som to. Veľmi som dychtil po triumfe a chcel som zo seba striasť to bremeno," povedal po stretnutí spokojný Djokovič podľa AFP.



turnaj majstrov - zelená skupina:

Novak Djokovič (Srb.) - Holger Rune (Dán.) 7:6 (4), 6:7 (1), 6:3