Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Tenis

Djokovič dosiahol 1000. víťazstvo v kariére, v Ríme postúpil do finále

Srbský tenista Novak Djokovič drží tortu s číslicou tisíc po výhre nad Nórom Casperom Ruudom v semifinále mužskej dvojhry na turnaji ATP Masters 1000 v Ríme v sobotu 14. mája 2022. Foto: TASR / AP

Vo finále sa Djokovič stretne so štvrtým nasadeným Stefanosom Tsitsipasom z Grécka.

Rím 15. mája (TASR) - Srbský tenista Novak Djokovič dosiahol svoje 1000. víťazstvo v kariére na okruhu ATP. Líder svetového rebríčka zdolal v sobotnom semifinále na turnaji ATP Masters 1000 v Ríme Nóra Caspera Ruuda v dvoch setoch 6:4 a 6:3.

Vo finále sa Djokovič stretne so štvrtým nasadeným Stefanosom Tsitsipasom z Grécka. Štvrtý nasadený hráč zdolal v prvom semifinále dvojku "pavúka" Nemca Alexandra Zvereva po setoch 4:6, 6:3 a 6:3.



Dvojhra - semifinále:

Stefanos Tsitsipas (Gréc.-4) - Alexander Zverev (Nem.-2) 4:6, 6:3, 6:3,
Novak Djokovic (Srb.-1) - Casper Ruud (Nór.-5) 6:4, 6:3


Djokovič: "Poďme si po ďalšiu tisícku"



Srbský tenista Novak Djokovič sa teší na ďalších tisíc víťazstiev vo svojej kariére. Líder svetového rebríčka postúpil do nedeľňajšieho súboja o trofej, v ktorom sa v repríze vlaňajšieho finále Roland Garros stretne s Grékom Stefanosom Tsitsipasom. "Keby som si mohol vybrať dve miesta, na ktorých budem oslavovať tisíce víťazstvo, bolo by to v Srbsku a tu v Ríme. Poďme si po ďalšiu tisícku. V prvých a posledných štyroch gemoch som hral naozaj dobre, dúfam, že si to prenesiem aj do finále. Bude to veľká bitka, Tsitsipas je v uplynulých rokoch jeden z dvoch, troch najlepších antukových hráčov," povedal 34-ročný Djokovič, ktorý si už v piatok zaistil rekordný 370. týždeň na čele rebríčka ATP.