Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Tenis

Djokovič získal v Paríži svoj 20. titul z Masters, venoval ho synovi

Srbský tenista Novak Djokovič s trofejou Foto: TASRA/P

Vo finále si poradil s kanadským tenistom Milošom Raoničom.

Paríž 2. novembra (TASR) - Srbský tenista Novak Djokovič sa stal víťazom turnaja ATP Masters 1000 v Paríži. V nedeľňajšom finále si poradil s nasadenou sedmičkou Kanaďanom Milošom Raoničom za 84 minút vo dvoch setoch 6:2 a 6:3 a získal jubilejný 20. titul z podujatí Masters. Zároveň dosiahol métu 600 víťazstiev na okruhu ATP, v tomto roku sa mu to podarilo ako tretiemu hráčovi po Lleytonovi Hewittovi a Davidovi Ferrerovi.

Pre svetovú jednotku je to po triumfoch v rokoch 2009 a 2013 už tretí titul na parížskom podujatí. Djokovič ako prvý dokázal titul vo francúzskej metropole obhájiť. Raonič podľahol Srbovi aj vo štvrtom vzájomnom zápase.

Pre synčeka Stefana

"Toto víťazstvo venujem môjmu synčekovi Stefanovi. Toto bol totiž prvý turnaj, na ktorom som štartoval ako otec," uviedol pre akreditované médiá Djokovič. Manželka Jelena Rističová priviedla na svet ich prvé dieťa 22. októbra v Monaku.

Djokovič tak úspešne háji pozíciu svetovej jednotky, o ktorú by ho mohol po Turnaji majstrov teoreticky pripraviť Roger Federer. Švajčiar na neho stráca v rebríčku 1310 bodov.

dvojhra - finále:

Novak Djokovič (1-Srb.) - Miloš Raonič (7-Kan.) 6:2, 6:3