Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Tenis

Djokovič si na turnaji majstrov zmeria sily s Medvedevom i Zverevom

Srbský tenista Novak Djokovič, foto z archívu. Foto: TASR/AP

Skupinu s Djokovičom nazvali organizátori Tokio 1970 pri príležitosti päťdesiateho výročia vzniku už tradičného koncoročného podujatia.

Londýn 12. novembra (TASR) - Svetová tenisová jednotka Novak Djokovič sa na tohtoročnom turnaji majstrov v Londýne stretne v základnej skupine s Daniilom Medvedevom, Alexandrom Zverevom a debutantom Diegom Schwartzmanom. Rozhodol o tom štvrtkový žreb.

V druhej skupine figurujú Rafael Nadal, Dominic Thiem, Stefanos Tsitsipas a ďalší nováčik Andrej Rubľov. Skupinu s Djokovičom nazvali organizátori Tokio 1970 pri príležitosti päťdesiateho výročia vzniku už tradičného koncoročného podujatia. Skupina s Nadalom, ktorý ešte turnaj majstrov nikdy nevyhral, ponesie názov Londýn 2020. Od budúceho roka sa prestížna akcia najlepších hráčov roka presunie do Turína.

Titul bude za zavretými dverami v londýnskej O2 aréne obhajovať Grék Tsitsipas. Djokovič sa bude chcieť šiestym titulom vyrovnať tentoraz absentujúcemu Rogerovi Federerovi zo Švajčiarska. Srb predtým podujatie vyhral v rokoch 2008, 2012, 2013, 2014 a 2015. Turnaj majstrov odštartuje v nedeľu, do semifinále postúpia prví dvaja z každej skupiny.



Žreb turnaja majstrov v Londýne

skupina Tokio 1970: Novak Djokovič (Srb.-1), Daniil Medvedev (Rus.-4), Alexander Zverev (Nem.-5), Diego Schwartzman (Arg.-8)

skupina Londýn 2020: Rafael Nadal (Šp.-2), Dominic Thiem (Rak.-3), Stefanos Tsitsipas (Gréc.-6), Andrej Rubľov (Rus.-7)