Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Tenis

Djokovič podporuje stanovisko WTA v prípade Šuaj Pcheng

Čínska tenistka Šuaj Pcheng, archívna snímka. Foto: TASR/AP

Aféra sa podľa šéfa WTA môže skončiť aj tak, že asociácia odoberie Číne organizáciu turnajov v hodnote stoviek miliónov dolárov.

Šanghaj 20. novembra (TASR) - Líder svetového rebríčka Novak Djokovič podporil stanovisko Ženskej tenisovej asociácie (WTA), ktorá je pripravená zrušiť všetky turnaje v Číne. WTA žiada, aby sa vyriešil prípad Šuaj Pcheng. Čínska tenistka začiatkom novembra obvinila vplyvného čínskeho politika a bývalého vicepremiéra Kao-li Čanga zo sexuálneho napadnutia a odvtedy o nej nik z tenisovej komunity nepočul.

Šéf WTA Steve Simon v tlačovom vyhlásení vyzval čínsku stranu, aby prípad vyšetrila a aby neumlčovala bývalú svetovú jednotku vo štvorhre. Aféra sa podľa neho môže skončiť aj tak, že WTA odoberie Číne organizáciu turnajov v hodnote stoviek miliónov dolárov. "Podporujem vyhlásenie WTA ako organizácie a aj prezidenta. Počul som, že WTA je ochotná stiahnuť z Číny všetky turnaje, ak sa to nevyrieši. Podporujem to na sto percent," povedal Djokovič pre agentúru DPA.

Simon pre BBC dodal, že jeho organizácii sa stále nepodarilo spojiť priamo so Šuaj Pcheng. Hráčka sa síce údajne vyjadrila prostredníctvom emailu aj na sociálnej sieti Weibo, pravosť týchto správ je však spochybňovaná.