Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Tenis

Djokovič medzi účastníkmi Australian Open, Serena Williamsová chýba

Srbský tenista Novak Djokovič, foto z archívu. Foto: TASR/AP

Organizátori podujatia dávnejšie oznámili, že akceptujú len účasť plne zaočkovaných hráčov.

Belehrad 8. decembra (TASR) - Srbský tenista Novak Djokovič by sa mal predstaviť na úvodnom grandslamovom turnaji sezóny Australian Open. Na zozname účastníkov ho podľa AFP zverejnili organizátori turnaja.

Najlepší hráč súčasnosti odmietol potvrdiť, či je zaočkovaný proti koronavírusu, čo spôsobilo otázniky nad tým, či bude obhajovať v Austrálii titul. V piatok počas finálového turnaja Davisovho pohára v Madride vyhlásil, že sa to verejnosť čoskoro dozvie. Organizátori podujatia dávnejšie oznámili, že akceptujú len účasť plne zaočkovaných hráčov.

Na listine sa však neobjavilo meno Sereny Williamsovej. Američanka tak nebude bojovať o svoj 24. grandslamový titul. Sedemnásobná šampiónka turnaja prezradila, že do Austrálie nepocestuje po konzultácii s lekárskym tímom. "Nie je to jednoduché rozhodnutie, nie som však na tom zdravotne tak dobre, aby som mohla súťažiť. Melbourne je mojím obľúbeným mestom, každý rok sa teším, že ho navštívim. Tamojší fanúšikovia mi budú chýbať. Zároveň sa teším na návrat na dvorce a na to, že budem hrať na najvyššej úrovni," povedala 40-ročná Američanka.