Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Tenis

Djokovič zdolal Hurkacza, no musí dúfať v pomoc Sinnera

Srbský tenista Novak Djokovič, archívne foto. Foto: TASR/AP

Musí sa spoliehať na to, že Talian Jannik Sinner vo večernom dueli zvíťazí nad Dánom Holgerom Runem.

Turín 16. novembra (TASR) - Srbský tenista Novak Djokovič si na tohtoročnom turnaji majstrov v Turíne pripísal na konto druhé víťazstvo. Obhajca titulu zdolal v záverečnom vystúpení v zelenej skupine Poliaka Huberta Hurkacza 7:6 (1), 4:6, 6:1 a udržal si šance na postup do semifinále.

Musí sa však spoliehať na to, že Talian Jannik Sinner vo večernom dueli zvíťazí nad Dánom Holgerom Runem. Sinner má na konte dva triumfy, pomer setov 4:1 a je už istým semifinalistom. Ako vôbec prvému Talianovi v histórii sa mu podarilo na prestížnom podujatí postúpiť medzi elitné kvarteto. Djokovič má v tabuľke dve víťazstvá, jednu prehru a pomer setov 5:4. Rune má bilanciu 1:1 a pomer setov 3:2.

V úvodnom sete si Djokovič i Hurkacz, ktorý nahradil zraneného Gréka Stefanosa Tsitsipasa, držali svoje podanie. V tajbrejku mal jasne navrch Srb, keď ťažil z nevynútených chýb súpera. Jediný bod získal Poliak za stavu 0:6 V druhom dejstve Hurkacz zlepšil returny, v piatom geme čistou hrou prelomil podanie Djokoviča a po potvrdení brejku sa ujal vedenia 4:2. V ôsmom geme vďaka sérii skvelých servisov otočil z 15:40 a vynútil si tretí set. V ňom však slávil úspech Djokovič, ktorý si po rýchlom brejku vybudoval rozhodujúci náskok 4:1. "Odohral som dobrý zápas. Mrzí ma však, že som stratil druhý set a skomplikoval si postup do semifinále," uviedol Djokovič v pozápasovom interview.

turnaj majstrov - zelená skupina:

Novak Djokovič (Srb.) - Hubert Hurkacz (Poľ.) 7:6 (1), 4:6, 6:1