Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Tenis

Na exhibíciu prídu Wilander i Noah, Schmiedlová nastúpi proti Kvitovej

Slovenská tenistka Anna Karolína Schmiedlová, archívne foto Foto: TASR - Michal Svítok

Pre Schmiedlovú, ktorá má za sebou životnú sezónu, to bude prvá exhibícia v kariére. Na decembrovú akciu sa teší.

Bratislava 16. októbra (TASR) - Prvý decembrový deň bude v Bratislave tenisovým sviatkom. V Aegon Aréne NTC sa uskutoční 8. ročník exhibície Tennis Champions, v rámci ktorej do slovenskej metropoly zavítajú svetoznáme mená.

Fanúšikovia sa môžu tešiť na osemnásobného grandslamového víťaza Švéda Matsa Wilandera, austrálsku legendu Pata Casha, francúzskeho šoumena Yannicka Noaha a Iránca Mansoura Bahramiho. Do Bratislavy zavíta aj dvojnásobná wimbledonská šampiónka Češka Petra Kvitová, domáce farby bude reprezentovať slovenská singlová jednotka Anna Karolína Schmiedlová. "Sme radi, že sa nám podarilo získať Yannicka Noaha, o ktorého sme sa pokúšali viac rokov. S Bahramim máme skvelé vzťahy, je to exkluzívny šoumen, do Bratislavy príde už po štvrtýkrát. Jednoduché nebolo získať ani Wilandera, ktorý exhibície nehráva často. Práve on pozitívne reagoval na zostavu spolu s Noahom a Bahramim. No a k nim sme pozvali aj wimbledonského víťaza Pata Casha," uviedol organizátor akcie, generálny riaditeľ spoločnosti B&D s.r.o. Roman Šmotlák.



Zápasový program viac ako trojhodinovej šou odštartuje singlový duel medzi Wilanderom a Cashom, potom sa na dvorci NTC predvedú vo dvojhre Kvitová so Schmiedlovou. Exhibíciu uzavrie zábavne ladený mix, v ktorom nastúpi Noah so Schmiedlovou proti dvojici Bahrami, Kvitová. Do súboja sa originálnym spôsobom zapoja aj Wilander s Cashom. Obe dvojhry aj štvorhra sa budú hrať na jeden set, za prípadného stavu 6:6 bude nasledovať klasický tajbrejk.



Pre Schmiedlovú, ktorá má za sebou životnú sezónu, to bude prvá exhibícia v kariére. Na decembrovú akciu sa teší. "Nikdy som niečo také nezažila, zíde sa úžasná zostava a ja sa už veľmi teším. Verím, že to bude skvelý zážitok pre mňa i pre ľudí, ktorí sa prídu pozrieť. Petru mám rada ako hráčku i ako osobu, sme celkom kamarátky a poznáme sa. Nedávno sme spolu hrali, pre mňa to nedopadlo najlepšie, takže jej budem mať čo oplatiť. Teším sa aj na štvorhru, tenisti čo prídu sú veľkí šoumeni, takže to určite bude veľká zábava," povedala Slovenka na piatkovej tlačovej konferencii.



Schmiedlová sa zároveň obzrela za úspešným ročníkom, ktorý zavŕši budúcotýždňovým turnajom v Moskve. Vyhrala dva turnaje WTA, vo svetovom rebríčku jej patrí 26. miesto a je slovenskou singlovou jednotkou. "Zatiaľ je to moja najúspešnejšia sezóna v kariére, o tom niet pochýb. Po minuloročnej kríze som dúfala, že sa udržím v prvej stovke, možno Top 50 bol môj cieľ na začiatku roka. Nikdy by som nepovedala, že sa dostanem tak vysoko, ako som sa dostala. To, že som teraz dvadsiatašiesta hráčka sveta, je niečo neskutočné. Je to super pocit," konštatovala Schmiedlová.