Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Tenis

Slovenky môžu vo Fed Cupe naraziť na silné tímy

Na snímke nehrajúci kapitán Slovenska Matej Lipták (vľavo) a generálny sekretár Slovenského tenisového zväzu Igor Moška (vpravo). Foto: TASR/Pavel Neubauer

Generálny sekretár Slovenského tenisového zväzu Igor Moška by privítal, ak by slovenský tím hral vo februári 2015 doma.

Londýn 2. júna (TASR) - Slovensko bude pri stredajšom žrebe nového ročníka tenisového Pohára federácie v dejisku Roland Garros najvyššie nasadeným tímom II. svetovej skupiny. Slovenky môžu naraziť na USA, Rumunsko, Holandsko alebo Švédsko. S Holanďankami by určite hrali vonku, v ďalších troch prípadoch by o výhode domáceho prostredia rozhodol dodatočný žreb.

Okrem slovenského družstva budú medzi nasadenými Argentína, Španielsko a Švajčiarsko. Zverenky kapitána Mateja Liptáka v apríli vypadli zo svetovej skupiny, keď v baráži o účasť medzi elitnou osmičkou prehrali s Kanadou 1:3. V Quebecu nastúpili bez troch rebríčkovo najvyššie postavených hráčok Dominiky Cibulkovej, Daniely Hantuchovej a Magdalény Rybárikovej.

Generálny sekretár Slovenského tenisového zväzu Igor Moška by privítal, ak by slovenský tím hral vo februári 2015 doma. "Najprijateľnejšími súperkami by boli Švédky, najťažšími Rumunky a Američanky, ktoré majú vo svojom strede skvelé hráčky. Dúfam, že žreb k nám bude priaznivejší ako naposledy, keď sme museli cestovať na iný kontinent a dostali sme silnú Kanadu. Otázku zotrvania kapitána Mateja Liptáka na fedcupovej lavičke budeme riešiť 20. júna na výkonnom výbore," povedal pre TASR Moška.