Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Tenis

Federer, Djokovič, Osaková medzi prihlásenými na US Open

Švajčiarsky tenista Roger Federer podáva proti domácemu Britovi Cameronovi Norriemu v zápase 3. kola mužskej dvojhry na grandslamovom turnaji vo Wimbledone v sobotu 3. júla 2021. Federer vyhral v štyroch setoch 6:4, 6:4, 5:7, 6:4. FOTO TASR/AP Foto:

"Entry list" na US Open určili tohtotýždňové rebríčky ATP a WTA. Hráči sa ocitli na zozname automaticky, stále sa však môžu z podujatia odhlásiť.

New York 21. júla (TASR) - Švajčiarsky tenista Roger Federer, líder svetového rebríčka Srb Novak Djokovič či Japonka Naomi Osaková figurujú medzi prihlásenými hráčmi pre tohtoročný US Open. Menoslov pre záverečný grandslamový turnaj sezóny v New Yorku (30. augusta - 12. septembra) zverejnila v stredu Americká tenisová asociácia USTA.

Federer vypadol vo Wimbledone vo štvrťfinále dvojhry, na OH v Tokiu sa nezúčastní pre zranenie kolena. Osaková vynechala Wimbledon a z Roland Garros odstúpila pre psychické problémy. Japonka uviedla, že vystupovanie pred médiami jej spôsobuje pocity úzkosti. Djokovič sa v júli stal šiestykrát v kariére víťazom mužskej wimbledonskej dvojhry. Získal jubilejnú 20. grandslamovú trofej a vyrovnal rekord Federera i Španiela Rafaela Nadala. V tomto roku triumfoval aj na Australian Open a Roland Garros a ak by získal ešte tituly na OH a US Open, stal by sa prvým mužským držiteľom Zlatého Grand Slamu.

"Entry list" na US Open určili tohtotýždňové rebríčky ATP a WTA. Hráči sa ocitli na zozname automaticky, stále sa však môžu z podujatia odhlásiť, pripomenula agentúra AP.